Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Mexxen II

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Mexxen II

Het allerbeste bierspelletje ter wereld: Mexxen!

Mexxen
 • Categorie:

  Dobbelspel

 • Min. deelnemers:

  2

 • Max. deelnemers:

  Geen maximum

 • Moeilijkheidsgraad:

  Moeilijk

 • Niveau:

  Beginnende drinkers

 • Tijdsduur:

  30-100 minuten

Reviews

Nog geen reviews voor Mexxen II.
Wat vind jij van dit drankspel?


Spelregels van Mexxen II

De bedoeling van het spel is dat er steeds hoger wordt gegooid dan de voorganger.

De hoogte van de dobbelstenen:
Je gooit met twee dobbelstenen. De hoogste waarde die je gooit is het tiental, de laagste een eenheid. Dus gooi je 4 & 6, dan heb je 64 punten. Twee keer hetzelfde aantal ogen is een honderdtal. Dus 1 & 1 is 100, 2 & 2 is 200, enz.. Het hoogste dat je kunt gooien is de Mexx, dat is een 1 & 2, oftewel 21.

Het spel:
Speler 1 begint met  gooien van de dobbelstenen onder het bekertje. Zorg ervoor dat anderen het niet zien. Je kijkt onder het bekertje met je handen ervoor. Speler 1 gooit bijvoorbeeld 3 & 6, dus 63. De speler zegt hardop 63.

Speler 2 neemt het bekertje over en kan nu twee dingen doen:

 1. Hij gelooft dit en probeert hoger te gooien
 2. Hij denkt dat speler 1 bluft en trekt het bekertje omhoog. Heeft Speler 1 gebluft, dan moet hij drinken. Klopt het, dan moet Speler 2 drinken.

De speler gelooft het en gaat proberen hoger te gooien. Hij bedekt de zijkanten van het bekertje en kijkt er stiekem onder. Er ligt dus 6& 3. Het is de bedoeling zo hoog mogelijk te gooien dus pak je beide dobbelstenen en gooi je ze onder het bekertje op tafel. Je kijkt weer onder het bekertje en je blijkt nu een 3 & 1 gegooid te hebben. Er begint nu meteen een alarm in je hoofd af te gaan want je ziet een halve Mex liggen (de 1). Je laat de 1 onder het bekertje liggen en je mag nu nog maximaal twee keer gooien voor een 2. Je gooit nu de dobbelsteen die eerst een 3 was buiten het bekertje en je gooit een 4. Dat is jammer. Je mag nu nog een keer gooien en je gooit een 1. Dat is dus samen met die 1 (die niemand heeft gezien) 100. Je legt nu die los gegooide 1 boven op het bekertje en je schuift hem door voor een getal hoger dan 63, dus zeg maar 100, Die dobbelsteen bovenop kan je dus goed helpen bij het bluffen.