Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Poefen

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Poefen

Bij dit drankspel moet je gokken welke kaart je trekt. De uitkomst bepaalt of je moet drinken of niet.

poefen
 • Categorie:

  Kaartspel

 • Min. deelnemers:

  2

 • Max. deelnemers:

  Geen maximum

 • Moeilijkheidsgraad:

  Makkelijk

 • Niveau:

  Gemiddelde drinkers

 • Tijdsduur:

  30-60 minuten

 • Toegevoegd door:

  zebedeus

Reviews

Nog geen reviews voor Poefen.
Wat vind jij van dit drankspel?

Benodigdheden


Spelregels van Poefen

Alle spelers vormen een kring. Een persoon uit deze groep krijgt de stapel kaarten. Deze persoon is de verdediger. De verdediger mag de kaarten schudden voordat de eerste aanvaller aan de beurt is.

De andere spelers (aanvallers) noemen om de beurt een kaart, bijvoorbeeld ‘harten 2’ of ‘ruiten koning’. Nadat iemand een kaart heeft genoemd draait de verdediger de bovenste kaart op de stapel om en legt deze met de afbeelding naar boven op een tweede stapel.

Als het soort (harten, ruiten, klaveren, schoppen) klopt met de kaart die de aanvaller heeft genoemd, moet de verdediger één slok drinken

Als het nummer (aas, 2 t/m 10, boer, vrouw, koning) klopt met de kaart die de aanvaller heeft genoemd, moet de verdediger twee slokken drinken.

Als zowel het soort als het nummer goed is, moet de verdediger vijf slokken drinken.

Als de aanvaller het soort en/of nummer goed heeft, mag hij nog een kaart noemen. Als de aanvaller niets goed heeft is de volgende aanvaller aan de beurt. Maak het rondje zo af, totdat alle aanvallers aan de beurt zijn geweest.

Als alle aanvallers aan de beurt zijn geweest, mag de verdediger een kaart noemen en omdraaien. Dit werkt hetzelfde als bij de aanvallers. Het verschil is dat in plaats van de verdediger, ALLE aanvallers moeten drinken. Als de verdediger de kaart goed heeft, mag hij nog een kaart noemen, net zolang totdat hij niets goed heeft. Hierna worden alle kaarten weer tot één stapel gemaakt en doorgegeven aan de volgende speler, die nu de verdediger is.

De Joker
Als een aanvaller een kaart noemt en de verdediger een joker omdraait, moet de aanvaller 5 slokken drinken.

De Poef
Bij elke ronde moet de verdediger iemand De Poef maken. Degene die De Poef is, moet een aantal slokken inzetten (van één tot vijf). Vervolgens noemt hij rood of zwart. Hierna draait de verdediger de bovenste kaart om.

 • Als de omgedraaide kaart de kleur is die de poef heeft genoemd, moet de verdediger het aantal slokken drinken dat de poef heeft ingezet.
 • Als de omgedraaide kaart niet de kleur is die de poef heeft genoemd, moet de poef het aantal slokken drinken dat hij heeft ingezet.
 • Als de omgedraaide kaart een joker is, moeten zowel de verdediger als de poef het aantal slokken drinken dat de poef heeft ingezet.


Overige regels

 • De verdediger mag de kaarten niet onder de tafel houden. Als hij dit wel doet, moet hij één slok bier nemen en de kaarten opnieuw schudden.
 • De verdediger MOET tijdens elke ronde een poef aanwijzen. Dit hoeft niet aan het begin van de ronde. Als de verdediger vergeet een poef aan te wijzen, moet hij vijf slokken drinken.