Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

15 biertjes redden leven van Vietnamese man

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

15 biertjes redden leven van Vietnamese man

14 januari 2019 om 16:01

Een 48-jarige Vietnamese man belandde in het ziekenhuis met een alcoholvergiftiging en hij heeft het weten te overleven dankzij 15 blikjes bier die hem op doktersadvies werden toegediend.

Bier medisch

Giftige stoffen

De 48-jarige man had grote hoeveelheden zelfgestookte drank gedronken. In slecht gestookte alcohol kunnen stoffen zoals brandalcohol of giftige methanol aanwezig zijn. De methanol wordt door de lever omgezet in formaldehyde en mierenzuur. Deze stoffen zijn allebei schadelijk voor het mensenlijk lichaam en kunnen tot de dood leiden.

Bier en gezondheid

Lees ook

Biertjes redden leven

De artsen in het Quang Tri ziekenhuis besloten om bier toe te dienen aan de man. In bier zit ethanol (normale alcohol) en krijgt van de lever voorrang boven de schadelijke methanol. Hierdoor was de lever constant bezig met de verwerking van ethanol en niet met de giftige methanol, waardoor er geen giftige stoffen werden geproduceerd. 

Om het uur werd er een biertje toegediend en de giftige methanol werd via de urine en ademhaling (verdamping) uit het lichaam gewerkt. Na het 15e biertje was de man voldoende hersteld. Hij had echter wel een flinke kater, misschien kan hij deze anti-kater tips gebruiken!