Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

4e Jubileum bier Zoen van Delft 2017 | Bierhistorie

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

4e Jubileum bier Zoen van Delft 2017

19 september 2017 om 09:15

In 2017 bestaat Bierhistorie Delft 10 jaar en brengt 4 jubileumbieren uit dit jaar. De Zoen van Delft is de laatste in deze reeks. De Zoen van Delft 2017 is een fris, amberkleurig bier van 7% waarbij Gagel is toegevoegd. 

Zoen van Delft 2017
Bierhistorie Delft
Zoen van Delft

De Zoen van Delft

De Zoen van Delft of het Zoenverdrag van Delft maakte op 3 juli 1428 een voorlopig einde aan de Hoekse en Kabeljauwse twisten. De Zoen van Delft (zoen betekent hier verzoening) was een vredesverdrag tussen Jacoba van Beieren, gesteund door de Hoeken, en hertog Filips van Bourgondië met zijn Kabeljauwse aanhang.

Jubileumbier Zoen

De Zoen van Delft 2017 is een fris, amberkleurig bier van 7% waarbij Gagel is 

Lees ook

toegevoegd. Gagel is een moerasstruik waarvan de brouwers de besjes gebruiken. De besjes geven hetzelfde effect als hop, dus de bitterheid en de conservering. 

De Zoen van Delft is al verkrijgbaar bij Mitra Rialto in Winkelcentrum In den Hoven,Peters Groente en Fruit aan de Van Lodensteijnstraat en bij Tuincentrum Groenrijk Het Haantje in Rijswijk.

Het eerste jubileumbier van Bierhistorie Delft was Duyvelsgat, het tweede was Poorter bier en het derde bier was Scharrel bier.