Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Jubileumbier Bierhistorie Delft

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Jubileumbier Bierhistorie Delft

16 februari 2017 om 10:24

In 2017 bestaat Bierhistorie Delft 10 jaar en brengt 4 jubileumbieren uit. Het bier Duyvelsgat is de eerste in deze reeks, een Zwaar Blond bier met 7,5% alcohol.

Jubileumbier Bierhistorie Delft
Duyvelsgat
Bierhistorie Delft

Duyvelgat is een zwaar blond bier met Gagel met 7,5% alcohol. Het is het eerste van vier jubileumsbieren die Bierhistorie Delft gaat uitbrengen ter ere van hun 10-jarig bestaan. 

Bierhistorie DelftDuyvelsgat is heerlijk van smaak en heeft een fijne afdronk. Gagel is een struik die zich lekker voelt op een moerasachtige bodem of in de duinen. Gagel bloeit in april en mei en de bladeren smaken licht bitter. Voordat ze in 1321 met hop gingen brouwen brouwde ze het bier met Gagel.

De naam Duyvelsgat 

Delft was in het begin van haar bestaan in de dertiende en veertiende eeuw rijkelijk voorzien van water. In de loop van de tijd kwam daar verandering in, door het ontwateren van de omgeving en met bewerking van de grond voor de landbouw, daalde het niveau van de bodem.

Het gevolg was dat Delft, dat gedeeltelijk gebouwd was op een harde ondergrond iets hoger kwam te liggen dan de omgeving. Hierdoor veranderde de waterhuishouding en kwam Delft soms vers, fris water te kort. Delft heeft toen in het jaar 1450 aan hertog Philips de Goede (van Bourgondië) toestemming gevraagd en ook gekregen om een stenen watermolen (Duivelsgatmolen) te bouwen vlak bij het Sint Clara klooster in het noordoosten van de stad. De naam Duivelsgat zou samenhangen met de sterke zuiging welke door de molen werd veroorzaakt en die schippers voor problemen stelde.

Verkoop Duyvelsgat bier

De bedoeling is dat Duyvelsgat vast in het assortiment gaat komen. Het jubliuembier is te koop bij Plusmarkt Tanthof, Jumbo Buitenhof, Peters Groente en Fruit en buiten Delft bij Topslijter Berkhout in Den Hoorn en bij de Voorburgse Bierwinkel.

Duyvelsgat

Reactie plaatsen

Reacties worden eerst gekeurd voordat ze zichtbaar zijn.

Zie meer reacties

Zie minder reacties