Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

7 november Noordelijk Speciaalbierfestival in Groningen

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

7 november Noordelijk Speciaalbierfestival in Groningen

02 november 2009 om 14:46

Het Noordelijk SpeciaalBierfestival dat op 7 november in Het Heerenhuis te Groningen wordt georganiseerd belooft voor de echte liefhebber van speciaalbieren een waar feest te worden. Bezoekers kunnen uit maar liefst 40 speciaalbieren kiezen.

7 november Noordelijk Speciaalbierfestival in Groningen

PINT regio Noord, de organisator van dit festival, is er in geslaagd om 12 speciaalbierbrouwerijen naar Groningen te halen met samen 40 speciaalbieren. Alle brouwerijen zijn kleine ambachtelijke brouwerijen. Drie van de aanwezige brouwerijen, te weten de Groninger " Stadsbrouwerij"“de Gulzige Gans” uit Coevorden en " Hettingabier" uit Zwolle, waren genomineerd voor de titel “Held van de Smaak 2009”.

Naast “de Gulzige Gans”en " Hettingabier" zullen de brouwerijen " “de Eem” uit Amersfoort, “Graaf van Heumen”" Huttenkloas" uit Hengelo (O) en de “Pauw” uit Den Ham zich voor het eerst in Groningen presenteren. Verder zullen “jantje's brouwerij” uit Uden, Huisbrouwerij " Klein Duimpje" uit Hillegom, brouwerij “het koelschip” uit Almere, brouwerij " Koningshoeven" en " Maaslandbrouwerij" uit Oss acte de presence geven.

PINT – regio Noord wil met de organisatie van het festival invulling geven aan de PINT-doelstellingen (Promotie en Informatie Traditionele bieren). Vandaar dat op het festival de brouwers zelf de bieren zullen tappen of schenken. De brouwers zijn de aangewezen personen om de informatie over de door hen gebrouwen bieren te verstrekken.

’s Lands enige Trappistenbrouwerij brouwerij " Koningshoeven" viert dit jaar haar 125-jarig bestaan en heeft ter gelegenheid daarvan –alleen dit jaar- een jubileumbier “La Trappe Isis d’Or” gebrouwen. Uiteraard zal die ook op het festival worden getapt. Van brouwerij " Klein Duimpje" krijgt het festival de primeur van het nieuwste bier “Jubiliem”; een zwaar winterbier van 11,5 %. Verder zijn er veel bieren met prachtige namen zoals o.a. “Waggel” (een tripel van 9 %),” Xtreem Chinook” (een IPA van 7,3%), “d’n Schele Os” (een tripel van 8,5%), “Dubbel Kloat” (een dubbel van 7,5%), “Hillegomse Hangsok” (een Scottish ale van 8,%) en “Hupfazupfla”(een blond bier van 6 %) te proeven. Uiteraard zijn er ook weer voldoende bokbieren, Weizenbieren, blonde bieren, tripels en quadrupels te proeven. Pilseners zal men op het festival niet aantreffen. Voor de liefhebber dus een waar feest.

De bieren worden uitsluitend getapt in de speciale festivalglazen tegen inlevering van de in de zaal aan te schaffen munten.

Het festival zal zeker geen “zuipfestival” worden. Ervaringen uit het verleden leren dat daar ook geen sprake van zal zijn. Desalniettemin zal de organisatie alert zijn op een ordelijk verloop van het festival. Het is een festival voor echte liefhebbers die vaak met twee of drie personen van meerdere bieren één glas aanschaffen, maar die dan samen delen en vervolgens hun bevindingen delen. “Het Heerenhuis” aan de Spilsluizen is de locatie waar het festival zal plaatsvinden. Een gezellige en intieme locatie waar naast het nuttigen van de speciaalbieren ook voor een redelijke prijs kan worden gegeten.

Lees ook

De entree voor het festival kost € 5,-- en dat is inclusief € 2.—statiegeld voor het festivalglas. Het Noordelijk SpeciaalBierfestival begint om 14 uur en eindigt om 23 uur.

De volgende bieren zijn verkrijgbaar:

 

     
naam bier type alcoholperc. brouwerij
       
Blauwe tram tripel 7,5 Klein Duimpje
Blonde Trots honingbier 5,6 de Pauw
Bockbier bokbier 6 Graaf van Heumen
Bokbier bokbier 6,8 Hettinga
Bokbier bokbier 6,5 de Pauw
dubbel dubbel 7 Hettinga
Dubbel kloat dubbel 7,5 Huttenkloas
Eem bitter bitter 6 de Eem
Eem blond blond 6,2 de Eem
Eem Chinook IPA 7,3 de Eem
Eem Foncee robijnrood 7 de Eem
Erik de Noorman barley wine 9 Klein Duimpje
Explosie blond 11 Koelschip
Goudbier amber speciaal     5,2 Huttenkloas
Grunn bock bokbier 7,5 Groninger Stadsbrouwerij        
Grunn UPQuelle Urtype 6 Groninger Stadsbrouwerij
Hupfazupfla blond 6 Koelschip
Imperial Russian Stout stout 10,5 Klein Duimpje
Jubiliem winterbier 11,5 Klein Duimpje
Kachel quadrupel 10 Gulzige Gans
Kruisheren Augustinus        tripel 8 Groninger Stadsbrouwerij
La Trappe bockbier bokbier 7,5 Koningshoeven
La Trappe Isis dÓr amberbier 7 Koningshoeven
Landbier blond-speciaal 7,5 Huttenkloas
Schele Os tarwetripel 7,5 Maaslandbrouwerij
Snaterwater blond 6,5 Gulzige Gans
Special donker 5,7 Graaf van Heumen
Super Ossebock dubbelbock 7,5 Maaslandbrouwerij
Tripel tripel 9 Hettinga
Triple kloat tripel 8,5 Huttenkloas
Trots speciaalbier Belgische ale 6,5 de Pauw
Uden's bock bockbier 6,5 Jantje's
Waggel tripel 9 Gulzige Gans
Weizen weizen 5,2 Graaf van Heumen
Winterbier winterbier 7 Jantje's
Winterbok bokbier 7,5 Huttenkloas
Witbier weizen 5,2 Huttenkloas
Witbier Belgisch witbier 5 de Pauw
Zwaarbier Belgisch ale 8 de Pauw
       

 

 

Het speciaalbierfestival wordt gehouden in het Heerenhuis, Spilsluizen 9 in Groningen.


Grotere kaart weergeven

Cookie instellingen