Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

78 jaar oude bok presenteert nieuw Bavaria Bok Bier

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

  • Home
  • Nieuws
  • 78 jaar oude bok presenteert nieuw bavaria bok bier

78 jaar oude bok presenteert nieuw Bavaria Bok Bier

10 september 2014 om 11:41

Vanaf maandag 6 oktober is er een nieuw soort bokbier te verkrijgen in de Nederlandse supermarkt en horeca: Bavaria Bok Bier. Met een nieuwe smaak speelt Bavaria in op de vraag naar een toegankelijk speciaalbier.

Bavaria bok bier sixpack
Bavaria Hooghe Bock

Bavaria Bok vervangt Hooghe Bock

Speciaalbier wint de laatste jaren aan populariteit en de consument kiest vaak voor bokbier of witbier om kennis te maken met het speciaalbiersegment. Die toegankelijkheid is teruggebracht in de nieuwe receptuur, zonder daarbij de typerende smaak van het bier te verliezen. Het nieuwe design van Bavaria Bok Bier en het bijbehorende glas zijn gebaseerd op een 78 jaar oud beeld van één van de eerste bokbieren van Bavaria.

Peer Swinkels, directielid van Bavaria, licht toe: “Bokbier bestaat al heel wat jaren e n is ooit ontstaan om pilsdrinkers in het herfstseizoen een net wat zwaarder en meer karakteristiek bier te bieden. In de loop der jaren heeft het speciaalbiersegment zich sterk ontwikkeld en vandaag de dag is het samen met het alcoholvrij segment het hardst groeiende biersegment in Nederland.

Je ziet dat er vooral veel aanwas is van zware bieren met een rijke en complexe smaak. Bavaria Bok Bier biedt een aangenaam alternatief. De smaak is karaktervol en toegankelijk en de bijbehorende pul van twintig centiliter is een knipoog naar de pul die ook in 1936 al afgebeeld werd. Een heerlijk licht-bitter bokbier waar je simpelweg van kunt genieten.”


Bavaria Bok Bier is 100% natuurlijk, heeft de typische karamelsmaak en bevat 6,5% alcohol. Het is traditioneel vanaf de eerste maandag van oktober te verkrijgen in de Nederlandse supermarkten en de Nederlandse Horeca.

Op de winkelvloer wordt Bavaria aangeboden in een sixpack fles (6x30cl). De introductie wordt ondersteund met verschillende sample-acties en acties met de Bavaria Bok Bier pul. In de horeca is Bavaria Bok Bier niet alleen in fles, maar ook op tap te verkrijgen. Bavaria Bok Bier vervangt Bavaria Hooghe Bock, dat tot en met dit jaar te vinden was in de schappen. 

Lees ook

Over Bavaria N.V.

Bavaria heeft als onafhankelijke familiebrouwerij een unieke positie op de internationale biermarkt. Al zeven generaties lang wordt het bedrijf geleid door de familie Swinkels. Doordat het bedrijf beschikt over twee eigen mouterijen is het gehele brouwproces nog in eigen beheer.

Bavaria is de enige grote brouwer in Nederland die haar bier brouwt met zuiver natuurlijk mineraalwater uit eigen bronnen.

Dit kenmerkt de belangrijkste filosofie van Bavaria: een constante hoge kwaliteit van haar bieren. Van de 6 miljoen hectoliter bier die de in Brabant gewortelde organisatie jaarlijks produceert, is 65% bestemd voor de buitenlandse markt. Inmiddels genieten meer dan 120 landen van Bavaria bier.

Reactie plaatsen

Reacties worden eerst gekeurd voordat ze zichtbaar zijn.

Zie meer reacties

Zie minder reacties

Bier, bier en nog eens bier!