Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Aantal Nederlandse brouwerijen neemt verder toe

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Aantal NL brouwerijen neemt verder toe

10 juni 2016 om 13:54

In het eerste deel van 2016 zijn er 38 Nederlandse brouwerijen bij gekomen. Het aantal brouwerijen (inclusief brouwerijhuurders) stijgt daarmee tot 422.

Nederlandse Brouwerijen

Vorig jaar werden al 138 bierbrouwerijen opgericht, blijkt uit gegevens van vakwebsite Cambrinus.

Nederland telt momenteel 220 bierbrouwerijen en 202 brouwerijhuurders. Onder die laatste categorie vallen ondernemingen met een eigen biermerk, maar zonder eigen brouwerij. Zij 'huren' ergens een brouwketel.

Lees ook

Aantal Nederlandse brouwerijen

In 1986 waren er nog 22 brouwerijen, er is dus veel gebeurd in Nederland wat betreft het aantal brouwerijen. Sinds 2010 is elk jaar het aantal Nederlandse brouwerijen flink gestegen.

Aantal Nederlandse Brouwerijen sinds 2000

Speciaalbieren

De speciaalbiertrend is nooit zo groot geweest in Nederland. Allerlei verschillende biersoorten worden geprobeerd door bierliefhebbers en brouwers experimenteren er op los met hun bieren. Ook het aantal biergerelateerde evenementen laat zien dat speciaalbier 'hot' is op het moment.

Deze tendens heeft er mede toe geleid dat er steeds meer kleine brouwerijen bij komen die ambachtelijk speciaalbier brouwen. De concurrentie tussen brouwers is daardoor moordend en we zijn benieuwd of de piek bereikt is qua aantal brouwerijen of dat de stijging verder doorzet.

Cookie instellingen