Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

AB InBev gaat bier leveren in Belgische e-truck

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

AB InBev gaat bier leveren in Belgische e-truck

04 december 2019 om 10:14

AB InBev gaat in april voor het eerst bier leveren in een Belgische e-truck. De Belgische e-truck zal dan worden ingezet om bier te leveren in de binnensteden.

AB InBev gaat bier leveren in Belgische e-truck
AB InBev tot 2021
Anheuser-Busch InBev logo

AB InBev gaat bier leveren in Belgische e-truck

De grootste brouwerijketen ter wereld AB InBev gaat vanaf april 2020 transporteren met een Belgische e-truck. De bierbrouwerij gaat de vrachtwagen in België inzetten om bier te leveren aan cafés in de binnensteden. AB InBev heeft samengewerkt met vrachtwagenproducent MAN om de e-truck te realiseren.

De e-truck 

De e-truck wordt sinds september 2018 getest in Oostenrijk. Er zijn nu negen voertuigen die rijden in de buurt van Wenen. in 2018 is toen gezegd ''Over twaalf maanden kunnen we zeggen of de voertuigen normaal werken en of de voertuigen aan AB InBev kunnen worden geleverd.''

Lees ook

165km 

De e-truck heeft een batterij om 165 kilometer af te leggen en dat is genoeg voor de rit naar de cafés. Een rit naar de cafés is namelijk 20 km, dus dat komt neer op 40 km per dag. Rond 2025 wil vrachtwagenproducent MAN maar liefst 2000 e-trucks op de baan hebben in Europa. 

Deal met Volvo

Naast MAN voor het transport in naar Belgische cafés sloot AB InBev ook een deal met Volvo Trucks. Deze gloednieuwe in serie geproduceerde Volvo Electric Truck zal vanaf april 2020 bieren in het hart van Europa leveren. De Volvo zal in april 2020 geleverd worden aan de brouwer en deze zal de standaard diesel truck gaan vervangen.