Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

AB InBev introduceert Victoria, een gloednieuw Belgisch sterk blond degustatiebier

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

AB InBev introduceert Victoria, een gloednieuw Belgisch sterk blond degustatiebier

11 juni 2020 om 14:33

Sinds enkele weken kan je in de Belgische supermarkt Victoria terugvinden, het gloednieuwe Belgische bier van bierbrouwer AB InBev. Victoria is een sterk blond verfrissend degustatiebier met een subtiele bitterheid en droge afdronk.

Victoria strong blond
Victoria logo
Bieren van AB InBev

AB InBev introduceert Victoria

Sinds enkele weken kan je in de Belgische supermarkt Victoria terugvinden, het gloednieuwe Belgische bier van bierbrouwer AB InBev. Victoria is een sterk blond verfrissend degustatiebier met een subtiele bitterheid en droge afdronk.

Een bier uniek voor de Belgische markt

AB InBev zal Victoria in eerste instantie enkel voor de Belgische markt brouwen. Als land van bierliefhebbers en -kenners en als de plek waar het voor AB InBev ooit allemaal begon, is België de logische keuze voor deze primeur.

AB InBev Logo David De Schutter, wereldwijd R&D Directeur AB InBev: “We hebben het laatste decennium ons bierassortiment voornamelijk weten uit te breiden via innovaties binnen huidige productcategorieën zoals Leffe of Jupiler en door nieuwe brouwerijen zoals Bosteels te verwelkomen binnen de AB InBev familie. Maar nu hebben we onze jarenlange Belgische brouwerstraditie, vakmanschap en sterke innovatie opnieuw ingezet om een volledig nieuw bier te ontwikkelen, en dat geeft ons als bierbrouwers natuurlijk een enorm groot gevoel van trots. Victoria is als sterk blond toegankelijk degustatiebier de perfecte aanvulling op ons huidig assortiment voor de Belgische bierliefhebber.”

Lees ook

Transparantie op het etiket

De brouwers selecteerden voor Victoria met de grootste zorg enkel 100% natuurlijke ingrediënten: Hop, gerstemout, rijst, water en gist. Het gebruik van fijne rijst geeft het bier een zeer toegankelijke, crispy smaak en een heldere gouden kleur. De verfrissende en kruidige hoptoetsen gaan perfect samen met de lichtfruitige toetsen afkomstig van de vergisting.

Bovendien staan alle ingrediënten zonder uitzondering transparant vermeld op het etiket van elke bierflesje, net zoals de energiewaarde, zodat de consument volledig zicht heeft op wat hij drinkt, iets wat AB InBev trouwens doet voor alle bieren die in België worden verkocht. Samen met de Belgische Brouwers neemt AB InBev hier duidelijk het voortouw omdat het alle ingrediënten en voedingswaarden zo transparant mogelijk voor de consument wil vermelden. Iets wat vandaag helemaal nog geen officiële standaard of verplichting is binnen het alcoholische drankenassortiment.

Brouwproces

Victoria poster Het totale brouwproces van Victoria duurt zeven weken. Na de hoofdfermentatie verblijft het bier nog drie tot vijf weken in onze zogenaamde ‘warme kamers’, waar het volgens de Belgische traditie hergist op fles. Deze hergisting geeft het bier zijn droge afdronk, natuurlijke sprankeling en delicaat aroma. Dit alles maakt van Victoria (8,5% alcohol) een smaakvol en verfrissend degustatiebier met een subtiele bitterheid, geschikt voor alle seizoenen.

Symbool van de overwinning

Het verhaal achter Victoria komt voort uit de overwinning van het goede over het kwade. Het bier is gebrouwen ter ere van de overwinning van de aartsengel Michaël, beschermheilige van de stad Brussel, tegen de duivel in 1695. Het ontwerp van het label is gebaseerd op het bekende schilderij “De Aartsengel Michael” van Guido Reni, dat de kracht van de positiviteit weerspiegelt.

Victoria is per verpakking van vier 33cl flesjes te verkrijgen in alle Belgische supermarkten voor een niet-bindende adviesprijs van € 4,89.

Cookie instellingen