AB InBev bieren

AB InBev krijgt nieuwe voorzitter

De grootste brouwerij ter wereld (AB InBev) wil Martin Barrington benoemen tot nieuwe voorzitter van het concern. Hij vervangt Olivier Goudet die vertrekt om een belangenconflict te voorkomen.

21 maart 2019 om 14:28


Tabaksfabrikant

De Amerikaan Barrington is voormalig topman van tabaksfabrikant Altria, hij trad daar vorig jaar af. Altria behoort tot de grootste aandeelhouders van AB InBev. Barrington is op dit moment al lid van de raad van bestuur van de Belgisch-Braziliaanse bierreus. De voordracht van de 65-jarige Amerikaan moet op de aandeelhoudersvergadering in april worden goedgekeurd.

Belangenconflict AB InBev

Olivier Goudet verlaat de positie als voorzitter van AB InBev om een belangenconflict te voorkomen. Goudet is namelijk ook topbestuurder van investeerder JAB. JAB wordt door de overname van koffie- en frisdrankmaker Keurig Dr. Pepper vorig jaar een soort concurrent van AB InBev. Bierbedrijven lonken immers steeds meer naar andere, niet-alcoholische dranken.

Reactie plaatsen

Reacties worden eerst gekeurd voordat ze zichtbaar zijn.

Reclame van Heineken Pilsener

The Perfect Man
Heineken lanceert een nieuwe campagne met de naam 'That's Heineken. In de eerste commercial van deze campagne zien we David Coulthard op een F1-afterparty.

Meer reclames van Heineken Pilsener

Laatste reacties