Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

AB InBev: Meer bier verkocht, minder winst

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

AB InBev: Meer bier verkocht, minder winst

30 oktober 2015 om 13:14

Bierreus Anheuser-Busch InBev is er afgelopen kwartaal net als concurrent Heineken in geslaagd meer en ook duurder bier aan de man te brengen.

AB InBev

De grootste brouwer ter wereld zag de bierverkoop met 1,5 procent toenemen. De nettowinst is echter wel gedaald in het derde kwartaal van $2,3 miljard vorig jaar naar 1,7 miljard dollar dit jaar. Dit zou te wijten zijn aan ongunstige wisselkoersen.

Verbeterde omzetprognose

Het bedrijf zegt niet te verwachten dat dit jaar de groei in China weer terug zal keren. Niettemin verhoogt AB Inbev de wereldwijde verwachting voor de omzet per hectoliter bier. Het bedrijf gaat er vanuit dat die harder zal groeien dan de inflatie.

Lees ook

Overname SAB Miller

AB InBev en de in Londen gevestigde brouwer SAB Miller hebben voorlopige overeenstemming bereikt over de voorwaarden voor de overname ter waarde van $104,11 miljard en hebben tot 4 november om tot een akkoord te komen.

Woensdag zei het bedrijf dat het boekenonderzoek op SABMiller was voltooid en bevestigde de belangrijkste financiele voorwaarden van het bod. AB InBev zei ook dat financiering op orde was voor de deal.

bron: www.fd.nl