Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

AB InBev verhoogt bierprijs ook voor Belgische horeca

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

AB InBev verhoogt bierprijs ook voor Belgische horeca

01 februari 2012 om 17:24

AB InBev gaat als grootste brouwer ter wereld de prijs van zijn bier dat aan de horeca geleverd wordt flink verhogen.

AB InBev gaat de prijs van zijn bier dat aan de horeca geleverd wordt, flink verhogen. Gemiddeld gaat het om een prijsstijging met 5,8 procent, vatenbier wordt gemiddeld 5,5 pct duurder. De nieuwe tarieven gelden vanaf 1 maart 2012. Eerder kondigde AB InBev al een prijsverhoging voor supermarkten aan. Hoeveel de consument uiteindelijk meer zal betalen, hangt af van de marge die de horeca hanteert.

Lees ook

Voor de oorzaak van de prijsverhogingen verwijst AB InBev naar de sterk gestegen kosten voor productie en logistiek. Bovendien zijn de grondstoffen en energie veel duurder geworden, wat extra druk legt op de werkingskosten.

Brouwerij Duvel-Moortgat, de derde grootste in België, gaat de prijzen voor haar bier aan cafés niet optrekken. Kleinere speler Haacht is dat evenmin van plan.

Sectororganisatie Horeca Vlaanderen raadt haar leden aan de prijsverhoging van bierbrouwer AB InBev door te rekenen aan de klant. "Dat is economisch eerlijk", zegt woordvoerder Gerrit Budts. Als cafés en restaurants die verhoging doorrekenen, kost een biertje van 2 euro binnenkort 2,10 euro.

Cookie instellingen