Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

AB Inbev wil de brouwerij van Corona

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

AB Inbev wil de brouwerij van Corona

26 juni 2012 om 11:44

De Belgische brouwer AB Inbev zou dichtbij een overname van de grootste brouwerij van Mexico zijn. Mensen die bekend zijn met de situatie, hebben gemeld dat het gaat om brouwerij 'Grupo Modelo SAB'.

Corona bier
Grupo Medelo

Modelo is de grootste bierbrouwerij van Mexico en ondermeer bekend van het merk 'Corona'. Modelo en AB Inbev zouden bezig zijn met een deal die geschat wordt op 12 miljard euro. De precieze voorwaarden van de deal zijn bij de bronnen niet bekend, wel verwachten zij dat de deal nog deze week wordt aangekondigd.

Woordvoerders van zowel Modelo en AB InBev hebben nog geen commentaar gegeven.

Momenteel heeft AB InBev een niet-controlerend belang van 50% in Modelo, een uitbreiding van dit aandeel  kan ervoor zorgen dat  AB Inbev haar aanwezigheid op de Latijns-Amerikaanse markt kan vergroten. Daarnaast zou de overname een omstreden geschiedenis tussen de twee brouwerijen beeïndigen.

Lees ook

Anheuser-Busch werd in 2008 overgenomen door AB Inbev, daardoor kreeg de brouwerij  50% van Modelo in handen. Modelo was het echter niet eens met de overname, zij vonden dat de overname onrechtmatig was vanwege een niet gerespecteerde overeenkomst tussen Anheuser en Modelo. In 2010 kreeg AB Inbev zijn gelijk.

Update 15:31: AB Inbev bevestigt gesprekken met Grupo Modelo

Bierbrouwer AB Inbev heeft inmiddels bevestigt dat er gesprekken zijn geweest met Grupo Modelo. Het onderwerp van de gesprekken was een mogelijke transactie die ervoor moet zorgen dat de huidige samenwerking wordt uitgebreid. Elke speculatie over de voorwaarden is volgens AB Inbev voorbarig.

Update 18-03-'13: Onderhandeling 3 weken uitgesteld

AB InBev en het Amerikaanse ministerie van Justitie geven elkaar nog 3 weken de tijd om tot een akkoord te komen over de overname van Grupo Modelo. De rechtszaak zou eigenlijk plaats vinden op 19 maart. Maar het ministerie, die de rechtszaak heeft opgezet, heeft de rechtbank gevraagd of dit uitgesteld kon worden tot 9 april.

Alle partijen zijn het erover eens dat een verlenging van de huidige opschorting zal helpen om de discussie af te ronden. Maar AB InBev voegt daar wel meteen aan toe dat er geen zekerheid geboden kan worden op een goede uitkomst van de lopende gesprekken.

Cookie instellingen