Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

AB InBev wil stoppen met etiketten op flesjes

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

AB InBev wil stoppen met etiketten op flesjes

12 november 2019 om 11:28

AB Inbev wil stoppen met de etiketten op bierflesjes. AB InBev brengt nu voor het eerst flesjes op de markt zonder etiket, 200.000 flesjes van het merk Beck's.

AB InBev
Becks fles á 0,33 liter
Becks set van 6 flesjes á 0,33 liter

AB InBev komt met bierflesjes zonder etiket

Brouwerij AB InBev vervangt het papieren etiket door een soort van tattoo op de fles. Het idee om bierflesjes zonder etiket op de markt te brengen is al van start gegaan. AB InBev heeft 200.000 flesjes van het merk Beck's gelanceerd zonder papieren etiket. Deze flesjes liggen nu in Britse warenhuizen volgens MarketWatch. Het is de bedoeling om vanaf volgend jaar andere merken en landen te laten volgen.

Printen op glas

Normaal gesproken staat alle informatie zoals bijvoorbeeld de ingrediënten vermeld op het etiket. Omdat deze informatie op het etiket staat is het verplicht om deze op het flesje te houden. AB InBev heeft hier een oplossing voor bedacht. Zij hebben zowel het logo als de lijst met ingrediënten rechtstreeks op het flesje ''getatoeëerd''. Op deze manier is een papieren etiket niet meer nodig. 

Lees ook

De techniek die de brouwerij heeft gebruikt komt voort uit een onderzoek dat zo'n vijf jaar heeft geduurd. Hoewel het printen op glas al bestond, ontwikkelde AB InBev zijn eigen procedé. Op het moment is de techniek nog niet geschikt om te gebruiken voor statiegeld flesjes. Alle flesjes met het getatoeëerde etiket zijn wegwerpflesjes. De brouwer is ermee bezig om de inkt bestendiger te maken, zodat het voor alle flessen mogelijk is binnenkort.

Cookie instellingen