Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

ABT Bier van de maand: Chimay Dorée goud

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

ABT Bier van de maand: Chimay Dorée goud

04 juni 2014 om 15:06

Het bier van de maand juni is weer gekozen door de Alliantie van Bier Tapperijen. Deze maand is het de Chimay Dorée goud geworden.

Chimay Dorée goud is een trappisten blond bier dat is gebrouwen door brouwerij Abdij Notre Dame de St. Remy uit België. 

Chimay Doree goud
Trappistes Rochefort  logo

Deze maand is Chimay Doree goud het bier van de maand. Dit geldt voor alle cafés die zijn aangesloten bij de Alliantie van Biertapperijn (ABT).

Chimay Doree goud

Chimay Dorée goud is gebrouwen door de Belgische brouwerij Abdij Notre Dame de St. Remy. Het is een trappisten blond bier met een hoge gisting en een plato van 10.8. Ondanks de lage alcoholpercentage van 4,8% blijft Dorée een trappistenbier met de zo typische en verfrissende hop- en kruidenaroma's. De naam is ontleend aan de goudkleurige kroonkurk.

Chimay Doree is het refterbier van de abdij. Dat betekent dat het bier aanvankelijk niet commercieel beschikbaar was. Oorspronkelijk betrof het een met water aangelengde versie van de Rode Chimay, maar het kreeg in 2006 een eigen receptuur. Het was alleen in de abdij zelf te verkrijgen. In de nabijgelegen Auberge de Poteaupré wordt het van het vat getapt als Chimay Spéciale Poteaupré. Door het exclusieve karakter werd dit bier zeer gezocht. Sinds april 2013 wordt het ook in geselecteerde horecazaken aangeboden

Lees ook

ABT Bier van de maand

De Alliantie van Biertapperijen ligt met hun tapperijen verspreid over het hele land. Alle tapperijen zijn terug te vinden op de website.

Bier van de maand is de belangrijkste gemeenschappelijke actie van de ABT. Het is niet zo dat elk bier ''bier van de maand'' kan worden. Het bier moet aan strenge eisen voldoen. Zo mag het bier nog nooit op vat verschenen zijn, of het moet een heel nieuw bier zijn.