Abdij Notre-Dame de Saint-Rémy

Land België
Provincie Namen
Plaats Rochefort
Actieve brouwerij Ja (118 jaar actief)
Opgericht in 1899

Brouwerij historie

Rochefort is een trappistenbier dat in de Abdij Notre-Dame de Saint-Rémy te Rochefort in de provincie Namen wordt gebrouwen. De Cisterciënzerabdij voor nonnen werd in 1230 opgericht, maar rond 1789 vernield. De abdij werd in 1887 weer opgebouwd, en het eerste Rochefortbier werd rond 1899 gebrouwen.

Net als in sommige andere trappistenkloosters in België en Nederland brouwen de monniken van deze abdij bier, Rochefort. In 1899 richtten ze een kleine brouwerij op, geholpen door de knowhow van de moederabdij. Paulin Cattoir, monnik van Rochefort kreeg reputatie na de Eerste Wereldoorlog.
In 1952 werd een zware investering gedaan wat zowel de kwaliteit als de kwantiteit van het geproduceerde bier deed stijgen. De brouwerij werd de voornaamste bron van inkomen van de abdij. In de jaren zeventig werd opnieuw een volledige vernieuwing doorgevoerd.

De brouwers zijn voor de buitenwereld grote onbekenden. We weten dat broeder Antoine, die tot voor enkele jaren in Rochefort brouwer was, naar de Achelse Kluis verhuisde en daar samen met broeder Thomas van Westmalle aan de ontwikkeling van de nieuwe bieren werkte. 

Heb je aanvullende informatie over deze brouwerij of een interessante foto, contact ons.

Reageer

Reacties worden eerst gekeurd voordat ze zichtbaar zijn.

Gegevens

Adres:
5580
Rochefort, België

Meer contact gegevens:
Telefoon:   (32) (84) 22.01.40

Biermerken

Merken die Abdij Notre-Dame de Saint-Rémy in het assortiment heeft: