Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Bronnen Den Haag: \"Accijnsverhoging alcohol deels teruggedraaid\"

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

"Accijnsverhoging op alcohol deels teruggedraaid"

17 september 2013 om 11:10

Na de enorme lobby van de alcoholbranche zal het kabinet de extra accijnsverhoging deels terugdraaien. Dat meldt het AD op basis van Haagse bronnen.

koffer miljoenennota

Het is prinsjesdag en vandaag zal het kabinet met de miljoenennota komen. Voor de bierbranche is het spannend wat het kabinet gaat doen met de geplande accijnsverhoging op 1 januari 2014. Maar de bierlobby die afgelopen tijd heeft plaatsgevonden lijkt een beetje succes te hebben.

Lees ook

Accijnsverhoging gehalveerd?

Het Algemeen Dagblad meldt vanochtend op basis van Haagse bronnen dat het kabinet  de accijnsverhogingen op tabak en alcohol deels heeft teruggedraaid. De belastingverhoging op bier en wijn zal geen 14 procent zijn, maar 7 procent. Een schrale troost, want het blijft nog steeds een accijnsverhoging en dit zal het biertoerisme in voornamelijk de grensstreek alleen maar aantrekkelijker maken.

De verbruiksbelasting op niet-alcoholische dranken zoals frisdrank gaat juist met 'enkele centen per fles' omhoog, terwijl dat niet in het regeerakkoord stond.

Het zijn nu nog speculaties, maar vanmiddag zal meer duidelijk worden over de accijns op bier en of bier weer duurder gaat worden...

Cookie instellingen