Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Adventskalender vol bier voor Stichting ALS

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Adventskalender vol bier voor Stichting ALS

28 september 2021 om 12:55

Holland Craft Beer en Facebookcommunity 'Beer Geeks' slaan opnieuw de handen ineen ten behoeve van Stichting ALS. Zij brengen een adventskalender vol speciaalbier uit voor het goede doel.

Beer Geeks Beat ALS Adventskalender met speciaalbier
Holland Craft Beer logo
Beer Geeks Beat ALS actie 2021

Beer Geeks Beat ALS Adventskalender

‘Beer Geeks Beat ALS Adventskalender’ is de campagnenaam die aan het doel is gekoppeld. Beer Geeks Beat ALS en Holland Craft Beer Groep (Beerware.nl, Holland Craft Beer en Mout & Stout) hebben gezamenlijk als doel om voor het einde van 2021 minimaal 15.000 euro op te halen voor Stichting ALS Nederland.

Dat speciaal- en craftbier een grote rol moet spelen tijdens deze inzamelactie is wel duidelijk, dienvolgens is de Adventskalender in het leven geblazen. Een box gevuld met 24 bieren, van 24 verschillende brouwerijen, te drinken op de 24 dagen voor kerst. Van deze 24 bieren is méér dan de helft uniek en speciaal gebrouwen voor de Adventskalender. Naast een uniek pakket zijn er door middel van gouden tickets grootse prijzen te winnen, speciaal geselecteerd voor ware bierliefhebbers.

Reserveer en bestel deze Adventskalender nu

De initiatiefnemers

Beer Geeks Beat ALS bierpakket 2021 ’Go crazy, wat betreft ingrediënten en bierstijlen’’, zegt Ferry Wijnhoven, oprichter van de Beer Geeks Facebookgroep, tegen de brouwers van het pakket. ‘’Je kan unieke en mooie bieren verwachten. De bieren zijn van brouwerijen die geliefd zijn onder de Beer Geeks, dit wil je simpelweg niet missen’’, zegt hij.

Beer Geeks Beat ALS organiseert nu voor het derde jaar op rij een speciale, bier-gerelateerde inzamelactie voor de Stichting ALS Nederland. Als gevolg van het verlies in 2015 van trouw Beer Geeks-lid Oscar Wagner aan de spierziekte ALS.

In 2020 kwam Beer Geeks lid Wouter Kamphuis met het idee om in de vorm van de Adventskalender Stichting ALS Nederland te steunen. Beer Geek, bierbrouwer en mede-eigenaar van Holland Craft Beer Groep Marc Menue nam samen met Ferry Wijnhoven het voortouw in deze inzamelactie. In 2020 zijn er 240 pakketten verkocht, dit jaar ligt de lat hoger en staat het doel op 1.000 pakketten.

Lees ook

In 2021 hebben de initiatiefnemers de inzamelactie van 2020 geëvalueerd bij de donateurs en voor dit jaar beter ontwikkeld. ‘’Hij is terug, dit jaar beter dan ooit’’, zegt Marc Menue.

Vernieuwd en verbeterd

Het pakket bestaat uit 24 bieren, waarvan meer dan de helft speciaal gebrouwen is voor de Adventskalender. ‘’Het is uniek en nooit eerder uitgebracht. Het belooft een waar spektakel te worden’’, meldt Marc. Het pakket bestaat uit 24 bieren van 24 verschillende toonaangevende speciaal- en craftbierbrouwers. Waarvan 23 uit Nederland en één brouwerij uit België welke onder de Beer Geeks hoog aangeschreven staat. Dit jaar is de prijs per pakket 120 euro, daarvan gaat 15 euro direct naar Stichting ALS Nederland.

Tevens zijn er verschillende prijzen te winnen, waaronder één hoofdprijs. Braumarkt en The Swaen sponsoren dit jaar de hoofdprijs, namelijk een doe-het-zelf brouwinstallatie van 30 liter van het merk Easybrew met bijbehorend mout, gist en hop starterpakket ter waarde van 500 euro. Daarnaast zal er gedurende de 24 dagen van de Adventskalender iedere dag een prijs verloot worden vanuit de participerende brouwers.

Alle 24 deelnemende brouwers nemen een video op, welke op de aangewezen dag in de Adventskalender op de social-mediakanalen van Beerware.nl en Holland Craft Beer geplaatst zal worden. In deze video vertelt de desbetreffende brouwerij iets over het bier wat speciaal voor de Adventskalender gebrouwen is, welke prijs de brouwerij verloot en wie de winnaar van de prijs is.

Gouden tickets

Gouden tickets in Beer Geeks Beat ALS pakket In iedere Adventskalender zit standaard één gouden ticket, met daar op een uniek deelnamenummer. Tijdens de aanschaf van de Adventskalender is het mogelijk om extra gouden tickets te kopen. Bij een extra donatie van 5 euro, ontvangt de donateur één extra gouden ticket, bij een donatie van 12,50 euro worden dit drie extra gouden tickets en bij een donatie van 17,50 euro krijgt de donateur vijf extra gouden tickets. De volledige opbrengst van de gouden tickets gaat direct naar Stichting ALS Nederland.

Bierpakket bestellen

De Beer Geeks Beat ALS Adventkalender is te verkrijgen in de webshops van Beerware.nl en van Holland Craft Beer. Bovendien is het voor de consument mogelijk om een pre-order te plaatsen bij de fysieke bierspeciaalzaak Mout & Stout in Alphen aan den Rijn en andere bierspeciaalzaken en slijters verspreid over geheel Nederland. Deze zijn te vinden op de websites van Beerware.nl en van Holland Craft Beer. Tevens is het nog steeds mogelijk om als bierspeciaalzaak en/of als slijter het pakket aan te bieden in de winkel. Hiervoor dient contact opgenomen te worden met de organisatie. Voor de aanbieders van het pakket is een kick-back actie opgezet om de verkoop te stimuleren. De pakketten worden in november 2021 uitgeleverd.