Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Officiële aftrap Beer Geeks Beat ALS actie '23/'24

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Aftrap Beer Geeks Beat ALS actie 2023-2024

20 september 2023 om 11:41

Zaterdag 16 september 2023 vond bij Bierproeflokaal In De Wildeman te Amsterdam de ‘Tommie Sjef Ferry Limited Bottle Tasting’ plaats voor Beer Geeks Beat ALS.

Met dit evenement, een initiatief van Rick Kempen, is het officiële startschot van dit jaars Beer Geeks Beat ALS gegeven.

In de Wildeman in Amsterdam met Beer Geeks
Beer Geeks beat als logo
Tommie Sjef in actief voor Beer Geeks Beat ALS

Daverende start Beer Geeks Beat ALS actie ‘23/’24

Tijdens de ‘Tommie Sjef Ferry Limited Bottle Tasting’ werden er, zoals de naam al doet vermoeden, bieren geproefd van Tommie Sjef. Niemand minder dan Tommie Sjef zelf, was aanwezig om de bieren die geserveerd werden toe te lichten.

Naast deze unieke ‘meet & greet’ met de brouwer, verzorgde Marike van der Werff van Fromagerie Abraham Kef uit Amsterdam, twee bijpassende kazen. Deelnemers aan dit exclusieve evenement ‘kochten’ hun plekje aan tafel met een minimaal bod van €145,83, waarmee de opbrengst van deze actie voor Beer Geeks Beat ALS zou uitkomen op €3500,-. Er waren 24 plekken beschikbaar.

Hoge totale opbrengst

Dat was op zichzelf natuurlijk al een fantastisch streven, maar de totale opbrengst van deze middag kwam uiteindelijk zelfs uit op €5169,32! De organisatie is alle deelnemers ontzettend dankbaar voor hun genereuze biedingen, aanwezigheid en steun aan onze actie. Los van het prachtige bedrag wat is opgehaald was het ook een uitermate gezellige middag met schitterende bieren, kazen, verhalen, maar bovenal een top gezelschap. ‘A shared beer really does taste better’!

Lees ook

Er was geen betere start van deze editie te bedenken en Beer Geeks gaat gewoon door met de strijd tegen ALS.

Diverse flessen bier van Tommie Sjef op een tafel met bierviltjes van Beer Geeks Beat ALS

Beer Geeks Beat ALS

Het idee voor de actie Beer Geeks Beat ALS is ontstaan toen de Facebookgroep Beer Geeks vijf jaar bestond. Op hetzelfde moment behaalde de pagina 10.000 leden. Dat zijn nu (september 2023) al meer dan 17.000! Om dit te vieren moest er iets speciaals gebeuren. De Beer Geeks kwamen met het idee om samen met zoveel mogelijk Nederlandse brouwerijen een speciaal bier te brouwen. De opbrengst van de verkoop zou naar een goed doel gaan. Het goede doel werd Stichting ALS Nederland. De aanleiding was Oscar Wagner, ALS-patiënt en lid van de Beer Geek-community vanaf dag één.

Meer info en hoe je mee kunt doen (doneren :) ) en lekker bier kunt drinken vind je op beergeeksbeatals.nl.

Cookie instellingen