Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Alcohol goed tegen Mexicaanse griep

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Alcohol goed tegen Mexicaanse griep

06 november 2009 om 17:48

Uit onderzoek is gebleken dat alcohol goed is tegen de verspreiding van de Mexicaanse Griep. Kijk, dat is nou eens een goede reden om dit weekend flink bier te drinken, dachten wij...

Alcohol goed tegen Mexicaanse griep

Dachten wij dus... Toen wij de berichten over alcohol en de Mexicaanse Griep verder bekeken kwamen we tot een minder leuke ontdekking: Handgel met daarin alcohol is goed tegen de Mexicaanse griep:

Een antibacteriële handgel zorgt ervoor dat mensen niet besmet kunnen raken. De gel bevat alcohol, wat het virus aantast en inactief maakt.

Maar hoe zit het nu met bier drinken?
Algemeen mag bekend zijn dat alcohol niet schadelijk is, mits je maar met mate drinkt. Drink je veel dan wordt je immuunsysteem minder sterk. Een te grote opname van alcohol door het lichaam zorgt ervoor dat de proteïne cytokine zijn werk niet kan doen. Deze eiwitten zijn onmisbaar om aanvallen van bacteriën en virussen op het lichaam af te slaan. Onderzoek bij muizen toont aan dat die cytokines slecht werken  tot 24 uur na de alcoholopname. Duidelijk, teveel bier drinken verhoogt de kans om de Mexicaanse Griep op te lopen.

Toch uitgaan, bier drinken en los gaan en geen Mexicaanse Griep oplopen? Lees dan deze preventietips over de Mexicaanse Griep.

 

Cookie instellingen