Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Alcoholslot wordt volgend jaar ingevoerd

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Alcoholslot wordt volgend jaar ingevoerd

23 april 2007 om 18:50

Het alcoholslot wordt zo snel als technisch mogelijk is ingevoerd. Dat zei minister van Verkeer Camiel Eurlings (CDA) maandag tijdens de presentatie van de verkeersveiligheidscijfers 2006 in Den Haag.

Alcoholslot wordt volgend jaar ingevoerd

Eurlings zei zijn best te gaan doen om het slot in 2008 ingevoerd te krijgen, maar waarschuwde voor technische complicaties. Het alcoholslot moet worden geïnstalleerd in auto's van mensen die veroordeeld zijn voor het rijden onder invloed. Met het slot kan de auto alleen worden gestart wanneer uit een blaastest is gebleken dat de bestuurder niet te veel heeft gedronken.

Vorig jaar vielen in Nederland veertig doden bij verkeersongelukken waarbij alcohol in het spel was. Dat zijn 22 doden minder dan in 2005.

Uit de opiniepeiling die onlangs op Biernet.nl is gehouden over drankrijders (zie hier), kwam duidelijk naar voren dat ook de Biernet.nl-bezoekers tegen alcohol in het verkeer is en een strengere aanpak wenst. Hopelijk gaat bovenstaand idee werken en steelt de alcoholmobilist niet een andere auto zonder drankslot om toch de weg op te kunnen...

Cookie instellingen