Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Alcoholvrij bier wordt steeds meer verkocht

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

  • Home
  • Nieuws
  • Alcoholvrij bier wordt steeds meer verkocht

Alcoholvrij bier wordt steeds meer verkocht

28 mei 2011 om 08:56

De markt voor alcoholvrij bier groeit, maar de totale afzet van het bier zonder alcohol is nog wel erg klein.

bavaria
Amstel Radler Limoen Munt alcoholvrij etiket
bavaria 0.0 wit

bavaria 0,0%Ongeveer 1 tot 1,5% van de biermarkt komt uit producten zonder alcohol. Maar de omzet in het segment neemt snel toe. De afgelopen vijf jaar steeg de consumptie van alcoholvrij bier in Europa al met ruim 50%. Ook in Nederland is die trend te zien. Meer dan 10% van de Nederlanders drinkt geregeld alcoholvrij bier. 

Bavaria was in april 2010 de eerste met Bavaria 0,0% wit en rose. Het allereerste wit biertje zonder alcohol. Alcoholvrij bier heeft de gezonde eigenschappen van bier en is van nature een product met weinig calorieën. Daarom wordt het niet alleen gedronken in plaats van bier, maar is het ook een alternatief voor frisdrank, vruchtensappen, koffie en thee", meent Peer Swinkels van Bavaria.

Heineken heeft Bavaria gecopieerd en is met soortgelijk producten op de markt gekomen: Wieckse Witte 0,0% en Wieckse Rose 0,0%. Heineken heeft met Amstel Malt al een normaal alcohol vrij bier, net zoals Bavaria 0,0%. Een speciaal Heineken bier zonder alcohol ligt niet in het verschiet.

In België is het succes van de alcholvrije bieren niet onopgemerkt gebleven. Anheuser-Bush Inbev levert sinds kort een alcoholvrije variant van het Belgische witbier Hoegaarden. Hoegaarden wit 0,0%. Voor het merk Jupiler werd onlangs Jupiler Force geïntroduceerd. Een natuurlijk gebrouwen frisdrank zonder alcohol, kleurstoffen, smaakstoffen of conserveringsmiddelen. Gebrouwen uit water, gemoute gerst, hop, mais en gist, maar de fermentatie stopt voordat zich alcohol vormt. Maar of je deze frisdrank nou bier kunt noemen....??

2 reacties

Reacties worden eerst gekeurd voordat ze zichtbaar zijn.

biernet op 02-10-2013 om 16:06:22

Per blikje ( 1ml) Bavaria 0.0 zit 10,23 gram suiker

p.g. l van Rijt (gast) op 02-10-2013 om 15:52:32

ik heb een vraag over bavaria alcoholvrij bier 0/0 alc. ik ben diabetes en mijn vraag is , hoeveel suikers dit bier bevat zodat ik dit bier zonder probleem kan nuttigen met mate natuurlijk . vriendelijke dank Hr van Rijt

Zie meer reacties

Zie minder reacties