Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

ALD IPA nog deze maand verkrijgbaar bij Aldi

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

ALD IPA nog deze maand verkrijgbaar bij Aldi

11 mei 2021 om 09:56

ALD IPA, het bier dat tot stand kwam als gevolg van een 'twitter fittie' tussen BrewDog en Aldi UK zal vanaf volgende week in de Nederlandse Aldi winkels verkrijgbaar zijn.

BrewDog ALD IPA bierblikje voor de Aldi winkel
BrewDog
Brewdog Ald IPA bier in blikje

BrewDog vs. Aldi

Aldi IPA van Brewdog blikje en glas buiten Eerder werd al bekendgemaakt dat het ALD IPA bier binnenkort ook in Nederland verkrijgbaar zal zijn en nu is het bijna zover. Het bier, waarvan de naam een knipoog naar (en woordspeling met) de naam van de supermarkt als middelpunt is, kwam in 2020 tot stand als gevolg van een ‘twitter fittie’ tussen Europa’s meest succesvolle craft bierbrouwer en Aldi UK.

Ald IPA begon als een grap, nadat verschillende bierliefhebbers op Twitter commentaar leverden op de gelijkenis van het Aldi huismerk ‘Anti-establishment IPA’ met het vlaggenschip bier van BrewDog, Punk IPA. De Schotse brouwer postte snel daarna een mock-up van ‘Yaldi IPA’ en kondigde grappend aan dit bier op de markt te gaan brengen.

Tot ieders verrassing reageerde Aldi (bekend vanwege de strategie van ‘net als merken’) positief in een eigen Twitter bericht: “Als het nou Ald IPA had geheten waren we meteen aan boord! Maar stuur ons een kratje, dan kunnen we praten”. Dat kratje moet gesmaakt hebben, want twee maanden later (in oktober 2020) belandde het bier, dat begon als een grap, in de schappen van Aldi in Engeland.

Lees ook

Vanaf volgende week in Nederland

Per 17 mei 2021 zal Aldi Nederland het “brew-tiful” bier aan haar klanten aanbieden, waarbij geldt: op=op. Voor BrewDog is Ald IPA overigens het eerste bier dat speciaal en exclusief voor een supermarkt is geproduceerd. Met 4,7% alcohol per volume is het een Session IPA, en het recept is gebaseerd op het geliefde Hop Fiction bier van de beruchte Schotse brouwers. Ald IPA zal als stijlbeschrijving "own label IPA" meekrijgen.

James Watt, co-founder van BrewDog: “Ald IPA is zeker een van onze favoriete samenwerkingsbrouwsels tot nu toe, en vrijwel niemand zag dit aankomen. Van een grapje op Twitter naar bier op de plank: het is in Engeland een groot succes gebleken. Het is helemaal leuk dat het bier nu ook de Noordzee oversteekt en voor Nederlandse bierliefhebbers beschikbaar komt.“