Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Alleen nog halveliterflessen pils van Alfa Bier in Nederland

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Alleen nog halveliterflessen pils van Alfa Bier in Nederland

26 mei 2021 om 12:42

De halveliterflessen pils zijn langzaam maar zeker uit de Nederlandse schappen verdwenen. De Alfa Brouwerij uit Schinnen is de enige pilsbrouwer die hun bier nog in de grotere flessen verkoopt.

Alfa halve liter krat met glas ernaast
Alfa Limburgse familiebrouwerij logo
Alfa brouwerij buiten

Halveliterflessen van Alfa

Afgelopen voorjaar werd bekendgemaakt dat Brand hun pils niet meer afvult op de halveliterflessen. De reactie van de brouwerij was destijds: "We kijken we altijd naar de juiste balans van ons portfolio qua producten en verpakkingen en daarbij natuurlijk ook naar wat er het beste aansluit bij de wens van de consument. We richten ons bij Brand met onze pilsener op andere verpakkingsvormen omdat we zien dat daar meer vraag naar is. Om die reden is besloten om de halve literflessen uit het assortiment te halen."  

Met dat besluit werd Alfa de enige Nederlandse brouwerij die nog pils in halve liter flessen verkoopt. "Vasthouden aan tradities en dichtbij ons zelf blijven, zijn niet voor niets onderdeel van de kernwaarden binnen onze familiebrouwerij."

Geschiedenis

Alfa Brouwerij In Limburg is deze verpakkingseenheid altijd zeer populair geweest. Het meeste flessenbier dat in Limburg gedronken werd, was 20 jaar geleden in de halve liter retourfles. Dit was een gevolg van onder meer de mijnbouw, een beroep waarbij zware lichamelijke inspanning vereist was en er dus veel gedronken moest worden.

Lees ook

Duurzaam

Anno 2021 wordt er nog steeds bier verkocht in halve liter flessen en deze zitten nog steeds in het Alfa assortiment. "Dat we nu de enige brouwer zijn die dit product nog verkoopt maakt het speciaal. Per saldo is de halveliterfles immers een voorloper van duurzaamheid. Voor de productie van per liter gebruiken we namelijk minder kroonkurken, minder etiketten, minder energie e.d. Per saldo dus ook minder CO2 uitstoot per liter."