Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Amstel past verpakking aan

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Amstel past verpakking aan

05 februari 2012 om 17:06

Alle Amstel blikken en Amstel verpakkingen hebben een nieuw design. Het Amstel-rood is nog duidelijker zichtbaar.

Amstel bier
Amstel logo

amstel producten en verpakkingen Het kenmerkende Amstel-rood is nog duidelijker zichtbaar op alle verpakkingen en het Amstel logo, de Amstel-roundel, en de merknaam Amstel komen prominent terug. “De nieuwe vormgeving gaat terug naar de kern van het Amstel merk en zit heel dicht op de kwaliteitsbeleving van de Amstel drinker”, zegt Maud Meijboom, Marketing Manager van Amstel. “De veranderingen zorgen voor meer eenheid om zo de herkenbaarheid van het merk en onze producten in het schap verder te vergroten.

Lees ook

De nieuwe wat rondere en dynamische vormgeving geeft een eigentijdser karakter en een verfrissende uitstraling aan de verpakking. Tussen de verschillende biersoorten in het assortiment van Amstel is sprake van een subtiel onderscheid. Zo zijn de Pilsener-verpakkingen herkenbaar door een rode achtergrond, die ook is doorvertaald naar de Pilsener-varianten, zoals Light en Blond en de Speciaalbieren. Deze verpakkingen krijgen aan de bovenzijde van de verpakking een kleur die kenmerkend is voor het specifieke karakter van het product. De speciaalbieren Gold, 1870 en Bock zijn verder herkenbaar aan het bierglas dat naast het Amstel-logo en de biernaam is afgebeeld. Ook bij de blikken is het woordstempel van Amstel duidelijk zichtbaar aan de onderzijde. De productnamen worden in hun kenmerkende stijl weergegeven. De blikken van de speciaalbieren zijn bovendien duidelijk herkenbaar aan de identieke kleur van het product.

Amstel blikken bier

De receptuur van Amstel-bier is al sinds 1870 onveranderd. Het design van de verpakkingen is over de jaren wel met zijn tijd meegegaan. De laatste keer dat Amstel zijn design heeft aangepast was in 2006. De verpakkingen met de vernieuwde vormgeving zijn vanaf nu te vinden in de Nederlandse winkelschappen.

Cookie instellingen