Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Art Rooijakkers veilt Geniet & Geef bier voor KiKa

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Art Rooijakkers veilt Geniet & Geef bier voor KiKa

30 augustus 2018 om 13:16

Art Rooijakkers zal op 6 september 2018 de eerste doos met 24 flessen Geniet & Geef bier veilen voor KiKa. Dit jaar brouwt Brouwerij 't IJ het speciaalbier voor het goede doel.

Geniet en Geef bier van Brouwerij 't IJ
Brouwerij 't IJ
Geniet & Geef 2018

Lancering Geniet & Geef bier

Deze veiling volgt aansluitend op de landelijke lancering van de actie Geniet & Geef 2018 in Het Blauwe Theehuis, in het Vondelpark te Amsterdam. Om 18.00 uur wordt daar het eerste vat aangeslagen. Ook zullen vanaf dat moment meer dan 170 Nederlandse cafés het bier gaan schenken. Het Geniet & Geef bier wordt dit jaar gebrouwen door Brouwerij ’t IJ. De opbrengst van het bier gaat naar KiKa, Stichting Kinderen Kankervrij.

Rooijakkers is al langer bekend met de actie Geniet & Geef en wil zich graag weer voor dit doel inzetten:  ‘’Het is mooi dat we op zo’n positieve manier aandacht kunnen besteden aan KiKa. We kunnen met elkaar genieten en proosten op het leven, en tegelijkertijd het goede doel steunen.’’ Ook in 2016 veilde Rooijakkers het eerste Geniet & Geef bier - al was dat toen een glas.

Rooijakkers en Gerard van den Broek in 2016

Lees ook

Geniet & Geef 

Geniet & Geef, de beste brouwers voor het goede doel, is een jaarlijkse actie geïnitieerd door Bier&cO waarbij vooral horecaondernemers geld inzamelen voor KiKa. Sinds de start in 2012 heeft Geniet & Geef ruim €380.000 opgebracht.

 Het aantal hectoliters dat wordt afgevuld is afhankelijk van het percentage kinderen dat op dit moment geneest van kanker. Tijdens de start van de actie lag dit genezingspercentage nog op 76%, inmiddels is dat al gestegen naar 78%.

Sinds 2016 wordt er tweemaal het aantal hectoliters overeenkomstig met het genezingspercentage gebrouwen, omdat het bier ook via Mitra drankenspeciaalzaken en Albert Heijn in flessen werd verkocht. Dat is ook in 2018 het geval.

Met de verdubbeling van het aantal hectoliters wil de Stichting Geniet & Geef jaarlijks een nog hoger bedrag voor KiKa ophalen. De steun van Nederlandse Horeca, slijterijen en supermarkten is daarbij hartverwarmend. Meer dan 170 Nederlandse horecagelegenheden schenken de helft van dit speciaal voor de actie gebrouwen bier; de andere helft wordt in fles verkocht in winkels van Albert Heijn en Mitra Slijterijen voor €2,99 per fles van 33cl.

Cookie instellingen