Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Brouwerij 't IJ

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Brouwerij 't IJ

Brouwerij 't IJ is een bierbrouwerij uit Amsterdam (Nederland) die is opgericht in 1985. Deze brouwerij heeft 20 bieren in het assortiment.

Brouwerij 't IJ
Geniet & Geef 2018
plzen brouwerij 't ij

Gegevens brouwerij

Voorzieningen brouwerij

 • Ketels te huur

 • Proeflokaal

 • Restaurant

 • Rondleiding

 • Winkel

Biermerken van Brouwerij 't IJ


Voeg nu een bier toe van Brouwerij 't IJ!
 • Ciel Bleu Double IPA - India Pale Ale - 7,4%

  In Ciel Bleu Double IPA zit Aziatisch citrusfruit. Ze voegden Sudachi, een Japans limoenachtige, en Boeddha's Hand, een vreemduitziende maar prima smakende Aziatische vrucht, toe. Het sap en de oliën van het Oosterse fruit zorgen voor een licht tropische, subtiele extra laag smaak. Die valt mooi samen met de zachte hoppigheid van dit bier, die langzaam doorkomt.

 • Columbus - Ale - 9%

  Columbus is een zwaar bier met een volle smaak. Door de grote hoeveelheden mout en bittere hop wordt deze complexe volle smaak gecreëerd. Met een alcoholpercentage van 9% een zeer zwaar bier.

 • Flink - Blond - 4,7%

  Flink heeft een fijne hoppige en een verfrissend bittere smaak. De smaak van dit blonde bier wordt aangevuld door subtiele fruitige aroma’s van frisse kruiden en rijpe sinaasappel.

 • IJ American Barley Wine - Gerstewijn - 8,6%

  De American Barley Wine is qua mondgevoel vol in smaak, zelfs licht romig en rond. In de nasmaak is het bier wat droog en kruidig.

 • IJ Biri - Lager - 4,7%

  Biri is een uitermate frisse lager, gebrouwen met mais. Dat maakt hem ontzettend doordrinkbaar en het percentage van 4.7 maakt dat je nog best even wat langer in het zonnetje kan blijven zitten. 

 • IJ Blondie - Blond - 4,8%

  Blondie van Brouwerij 't IJ is een échte dorstlesser. Dit speciaalbier combineert een subtiele moutige zachtheid met een vleugje hop. Dit Amsterdamse bier is zacht, fris, goudeerlijk en puur.

 • IJ Dubbelbock - Herfstbok - 7,5%

  't IJ Dubbelbock heeft een volle moutsmaak. Het speciaalbier is lekker vol van smaak en dit is te danken aan de toegevoegde rogge en spelt. 

 • IJ Free IPA - India Pale Ale - 0,5%

  Bij deze Free IPA van Brouwerij 't IJ is getracht om de fruitige en volle smaak van hun IPA te behouden, maar dan met heel weinig alcohol. Deze Free IPA 0,5% is het eerste alcoholarme bier dat de brouwerij uit Amsterdam heeft uitgebracht.

Niet meer gebrouwen

Toon meer merken

Toon minder merken

Achtergrond informatie

In het voormalige badhuis 'Funen', aan de molden 'De Gooyer', is sinds oktober 1985 Brouwerij en Proeflokaal 't IJ gevestigd. Op 7 november 1985 presenteerde men het eerste brouwsel, de Zatte. De brouwerij is in enkele jaren enorm gegroeid en heeft nu een capaciteit van 200.000 liter bier per jaar. Jaarlijks worden er negen verschillende bieren gebrouwen. Het assortiment bestaat uit vijf vaste bieren (Plzen, Struis, Natte, Zatte en Columbus), drie seizoenbieren (Bock, IJndejaarsbier en het Paasij) en een gelegenheidsbier, de Vlo, die in opdracht van de bierkoning gebrouwen wordt. In het proeflokaal wordt op een paar frisdranken na niets anders geschonken dan de eigen brouwsels.

Eigenaar van Brouwerij ’t IJ, Kaspar Peterson, komt oorspronkelijk uit de muziekscène. Hij schreef een aantal succesvolle nummers voor de band ‘Drukwerk’. Het eerste bier brouwde hij, voor vrienden en familie in zijn eigen keuken. Om zich verder te bekwamen liep hij stage bij een bierbrouwer in België. In 1985 kocht hij het badhuis daterend uit 1911 dat in december 1984 was gesloten. Zoals bijna alle gemeentelijke badhuizen was er onvoldoende belangstelling voor.

Tweede brouwlocatie

Dat de brouwerij al jaren met capaciteitsproblemen kampte, wisten de meeste bierliefhebbers wel. Vroeger werden al de maximale aantal hectoliters, zo’n 4.000, uit de brouwerijketels gehaald. Maar sinds 7 februari  2013 is er meer capaciteit beschikbaar! Brouwerij 't IJ heeft een tweede locatie geopend op ongeveer vijfhonderd meter afstand van de oude locatie. De capaciteit van de brouwerij wordt hiermee in een klap meer dan verdubbeld. Van 4.000 hectoliter in de oude brouwerij gaan ze naar een maximale capaciteit van iets boven de 9.000 hectoliter.  

Lees ook

Adres nieuwe locatie:

Brouwerij 't IJ 
Zeeburgerpad 55
1019 AC Amsterdam

Tweede IJ Proefokaal

In het voorjaar van 2019 heeft Brouwerij 't IJ zijn tweede proeflokaal geopend. In 't Blauwe Theehuis in het Amsterdamse Vondelpark kun je genieten van de IJbieren en er ook wat te eten bij bestellen. 

Brouwerij 't IJ in het nieuws

 • Geniet & Geef

  Geen Geniet & Geef bier dit jaar

  Er zal dit jaar geen Geniet & Geef bier worden gebrouwen. Stichting Geniet & Geef schuift de actie voor 2020 door naar 2021 vanwege het Coronavirus. In 2021 zal er weer een Geniet & Geef bier worden gepresenteerd!

 • Kassa IPA Test / screenshot filmpje

  Kassa test IPA's uit de supermarkt

  Het consumentenprogramma Kassa heeft zes IPA speciaalbieren getest die allemaal in de Nederlandse supermarkt verkrijgbaar zijn. Bekijk welke India Pale Ale het panel het beste vond.

 • Biercocktails door Mercure

  Mercure lanceert biercocktails samen met lokale brouwerijen

  Mercure lanceert diverse biercocktails in samenwerking met lokale brouwerijen. De biercocktail is een trend in bierland en het is voor de gasten een originele manier om het lokale aspect van de hotels te ontdekken. 

Brouwerij 't IJ reclames

Bekijk alle bierreclames.