Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Bavaria brouwt een record aan bier

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Bavaria brouwt een record aan bier

01 februari 2007 om 15:30

Bavaria heeft afgelopen jaar 580 miljoen liter bier gebrouwen. Een record in de Bavaria historie.

Bavaria brouwt een record aan bier
Bavaria logo
Bavaria logo

Lees ook

Als het om water zou gaan is 580 miljoen liter evenveel als het totale drinkwaterverbruik van alle 12.314 inwoners van Reusel-De Mierden in een heel jaar. Douche of badwater, doortrekken van de wc en sproeien van de tuin incluis.

Voor een groot deel werd het bier gebrouwen in Lieshout, en voor een deel - in licentie - in Rusland.

In ruim 100 landen, tot Australië en China toe, werd in totaal 80 miljoen liter meer Bavaria gedronken dan in 2005. Dat is volgens opgave van het Eindhovense Nationale Zwemcentrum Tongelreep alleen al bijna 80 keer het aantal liters zwemwater in het trainingsbad van Pieter van den Hoogenband. Bavaria’s marktaandeel groeit, terwijl de totale bierconsumptie terugloopt. Met name in Noord Europa wordt minder bier gedronken. Bavaria maakt zijn concrete jaarcijfers overigens pas in maart bekend. In Nederland heeft de Lieshoutse bierbrouwer een marktaandeel van 15 tot 20 procent. Inmiddels haalt het bedrijf weer rond 15 procent van zijn omzet uit Rusland. Bavaria was daar - voor de roebelcrisis in 1998 - marktleider als het gaat om importbier.

Door de geldontwaarding in Rusland raakte Bavaria in een klap 25 procent van zijn totale afzet kwijt. Bavaria werd de Russen te duur. Inmiddels is Bavaria weer drie jaar actief in Rusland. Bavaria wordt daar gebrouwen via een licentieovereenkomst met Moscow Efes Brewery. Ook de afzet van Malt bier in het Midden Oosten (met name in Iran) is flink toegenomen. Verder zet Bavaria steviger in op de bierdrinkers in Australië en Nieuw Zeeland. Bavaria krijgt daar al enkele jaren achtereen het predikaat ’beste biertje’ tijdens grote pilsfestivals. Die uitverkiezing legt de Lieshoutse brouwerij geen windeieren.

Bavaria wil verder vooral expanderen in het Midden Oosten en in Afrikaanse landen.

Cookie instellingen