Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Bavaria introduceert een nieuw zomerbier

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

  • Home
  • Nieuws
  • Bavaria introduceert een nieuw zomerbier

Bavaria introduceert een nieuw zomerbier

12 april 2016 om 09:26

Met de zomer in aantocht introduceert Bavaria een verfrissend alcoholvrij bier met een subtiele tequila-lemon twist: Bavaria 0.0% Mex. Met dit alcoholvrije bier wil Bavaria een nieuwe terrastrend zetten.

Bavaria Mexican
Bavaria brouwerij
Bavaria Radler Lemon & Grapefruit

Met dit nieuwe bier voegt de brouwer een nieuw, zomers en bruisend alcoholvrij bier toe aan de Bavaria 0.0% range. Met de introductie van het Mexican style bier, verwacht de brouwer een nieuwe zomertrend te zetten.

Bavaria 0.0% Mex richt zich op de consument die zich niet langer uit noodzaak op alcoholvrije drank richt, maar juist vanwege het verfrissende karakter voor 0.0% bier kiest. De sterk stijgende populariteit van 0.0% bieren en radlers bevestigt deze behoefte.

Bavaria 0,0 Mex

Sterke groei van alcoholvrij bier

Bavaria was in 1978 één van de eerste brouwers van alcoholvrij bier en is sindsdien voorloper op de alcoholvrije biermarkt, die blijft groeien. In 2010 blies Bavaria de alcoholvrije biersector nieuw leven in met de introductie van 0.0% witbier.

oewel pils nog steeds het meest gedronken bier is, steeg de consumptie van alcoholvrij bier vorig jaar met 27%. In de horeca werd er zelfs een groei van 44% gesignaleerd. Hieruit blijkt dat de Nederlandse bierdrinker tegenwoordig steeds bewuster kiest voor een glas bier bij specifieke momenten.

Lees ook

Bavaria's bijzondere brouwmethode

Bavaria brouwt haar alcoholvrij bier volgens een unieke brouwmethode. Waar andere brouwerijen een pilsener brouwen waar vervolgens de alcohol aan onttrokken wordt, is Bavaria de enige brouwerij die 0.0% brouwt volgens een methode waarbij er tijdens het brouwproces geen alcohol ontstaat. Dat staat garant voor de optimale bierige smaak van Bavaria 0.0%.  Bavaria 0.0% Mex heeft een originele Mexicaanse biersmaak, maar met een verfrissende, zomerse twist. Het bevat slechts 25kcal per 100ml.

Twee trends in één product

Nieuw zomerbier van BavariaBavaria combineert met deze introductie twee trends in één product; de groeiende behoefte aan alcoholvrij bier en de stijgende vraag naar Mexican style bieren.

Lieke Duijmelings, Global Marketing Director bij Bavaria, bevestigt: "Als onafhankelijke brouwer zijn we altijd op zoek naar originele en verfrissende ideeën om de consument op ieder moment van een passend biertje te voorzien. We zijn marktleider in het alcoholvrij segment en blijven die categorie ook graag uitdagen. Dit alles komt prachtig samen in Bavaria 0.0% Mex. Het is niet alleen een innovatie op smaakgebied, maar het laat ook zien dat alcoholvrij bier zomers hip kan zijn. Iedere zomer kent zijn eigen terras-trends en daar gaat Bavaria 0.0% Mex dit jaar ongetwijfeld een mooie bijdrage aan leveren."

2 reacties

Reacties worden eerst gekeurd voordat ze zichtbaar zijn.

Linda van der Sluis (gast) op 09-11-2019 om 16:12:56

Heel erg jammer dat dit heerlijke biertje niet meer gebrouwen wordt.

Sabine Lobbes (gast) op 31-07-2019 om 19:42:55

M'n man en ik vonden de Bavaria mex 0,0 een heerlijk alcoholvrij biertje en tot onze spijt ? niet meer te vinden, was toch heerlijk op een zomerse dag

Zie meer reacties

Zie minder reacties