Introductie Bavaria Blikglas

Bavaria lanceert blikglas

Bavaria en Smaac lanceren een innovatie in het bliksegment. Bavaria blikglas maakt in één klik een bierglas van je bierblikje. Zo geniet je optimaal van je bier, handig voor het aanstaande festivalseizoen.

28 april 2016 om 11:13


Vanaf 9 mei is het blikglas verkrijgbaar bij supermarkten in heel Nederland.

Bavaria Blikglas

Bavaria BlikglasRalph Bongaerts, Marketing Manager Benelux van Bavaria, licht toe: “Een frisse kijk op het bliksegment heeft ons tot het blikglas gebracht. Het blikglas brengt twee voordelen samen: het gemak van een blikje en de kwaliteit van een glas.

Het liefst drink je bier uit een glas en met het Bavaria blikglas is dat ook onderweg binnen handbereik. Een kleine innovatie die een groot verschil kan maken. Met het zomer- en festivalseizoen in het vooruitzicht zal het Bavaria blikglas ongetwijfeld veelvuldig van pas komen.”

Innovatief ontwerp

Marketingbureau Smaac bedacht het concept en was verantwoordelijk voor de ontwikkeling en productie van het blikglas. Tijdens de ontwikkeling is gebruik gemaakt van 3D Printing. Daarmee was het mogelijk om in korte tijd verschillende componenten te testen en te optimaliseren. Het blikglas is gemaakt van stootvast polycarbonaat dat bijna niet te onderscheiden is van echt glas. Door middel van een Bavaria blauwe afsluitring is het blikglas volledig waterdicht gemaakt.

Marketing by design

Alex de Winter, Creative Director van Smaac, kijkt uit naar de introductie: “Mooi dat we samen met Bavaria ons idee tot uitvoering hebben weten te brengen. Marketing by design is onze kracht en het is fantastisch dat we daarmee relevante oplossingen kunnen bieden. Het Bavaria blikglas is echt iets nieuws in het bliksegment en we kijken dan ook uit naar de reacties van de consument.”

Vanaf 9 mei ontvangt de consument bij aankoop van 2 sixpacks blik een blikglas cadeau. Tijdens Koningsdag trapte Bavaria de introductie van het blikglas af met een passende inhaker:

Bavaria Koningsdag inhaker: Bekroon je blik met het blikglas

Benieuwd naar Koningsdag inhakers van andere biermerken?

1 reactie

Reacties worden eerst gekeurd voordat ze zichtbaar zijn.

Arnold (gast) op 18-04-2018 om 16:54:35

Hallo, kan ik bij jullie Bavaria blikglas bestellen???
b.v.d.

Groeten, Arnold

Reclame van Guinness

Commercial Guinness
De mannen die dit bier drinken gaan helemaal terug in de tijd! Ze worden zelfs apen en holbewoners. Een bijzonder bier dus!

Meer reclames van Guinness

Laatste reacties