Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Bavaria lanceert nieuw bier: Bavaria Lentebok

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Bavaria lanceert nieuw bier: Bavaria Lentebok

15 april 2020 om 16:05

Bavaria lanceert een nieuw bier: Bavaria Lentebok. Bavaria Lentebok is een toegankelijk voorjaarsbier en heeft een frisse, fruitige en hoppige geur.

bavaria lentebok flesje en glas
Bavaria logo
Bavaria brouwerij

Bavaria Lentebok

Bavaria Lentebok is een toegankelijk voorjaarsbier en heeft een frisse, fruitige en hoppige geur. Deze geur komt door het gebruik van verschillende aromahoppen (Mittelfruh, Cascade en Simcoe). De Lentebok wordt gebrouwen door de Bavaria bierbrouwerij in Lieshout. Bavaria Lentebok is gebrouwen met een hoge gisting en voornamelijk met Pale Mout uit eigen mouterij. Dit zorgt voor een verfrissend voorjaarsbier met een zachte smaak en een aangename bitterheid.  Bavaria Lentebok

Bavaria Lentebok van 6,5% is goed te combineren met frisse salades, kip en jonge en romige kazen. 

Lees ook

Waar komt 'Lentebok' vandaan?

Vroeger brouwde men vooral in de herfst, winter en vroege lente, omdat er geen koelinstallaties aanwezig waren. Aan het einde van de lente werden dan nog een paar brouwsels gebrouwen met meer alcohol en hop waardoor het bier tot de zomer goed bleef om te drinken. Het bier dat voortkwam uit deze traditie werd later omgedoopt tot de 'Lentebok'. Deze naam wordt pas gebruikt sinds de jaren '90.

Het sixpack Bavaria Lentebok is vanaf nu exclusief verkrijgbaar bij Jumbo supermarkten voor een consumentenadviesprijs van €5,99.