Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Bavaria meisjes naar de gevangenis

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Bavaria meisjes naar de gevangenis

15 juni 2010 om 15:09

36 Nederlandse meisjes in een oranje minijurkje van Bavaria zijn gisteren voor de wedstrijd Nederland-Denemarken op het WK voetbal in Zuid-Afrika uit het stadion Soccer City gezet. Ze werden naar verluidt ook urenlang verhoord.

Bavaria meisjes naar de gevangenis
Bavaria header
Bavaria logo

Het gaat niet over de lengte van de jurkjes, maar het heeft te maken met sponsoring. De jurkjes zijn van het Nederlandse biermerk Bavaria, maar Budweiser (van AB Inbev) is de officiële sponsor van dit WK. Volgens wereldvoetbalbond FIFA, de organisator van het WK, gaat het om sluikreclame, en dat mag niet. Maar op de oranje jurkjes van Bavaria staat nergens het woord Bavaria of het logo van Bavaria. Dus wat is nou het probleem ?!

Naast de 36 meisjes in het stadion weren ook een dertigtal Hollandse dames uit de fanzone verwijderd. De Zuid-Afrikaanse krant The Star sprak met Barbara Kastein, één van de 36 babes van Bavaria. "We trapten lol, zongen en iedereen fotografeerde ons. Totdat een FIFA-official in de tweede helft naar ons toe kwam met de mededeling dat het niet toegestaan was het Bavariajurkje te dragen. Hij liet ons een keuze: onmiddellijk vrijwillig het stadion uit of anders zou dat hardhandig gebeuren." Kastein meldde de FIFA-man volgens The Star dat er niets mis was met het jurkje. "Maar toen werden we omsingeld door een stuk of veertig stewards. Ze duwden en trokken en één van de meiden viel zelfs van een trap."

Lees ook

Twee van de meisjes, onder wie Kastein, moesten zelfs tot diep in de avond op het politiebureau blijven. "Waarna we werden teruggebracht naar ons hotel", zegt Kastein. "Daar werd mijn paspoort afgenomen en een kopie gemaakt. Ze zeiden dat ik zou worden vervolgd en een gevangenisstraf van zes maanden riskeer. En dat allemaal voor een oranje jurkje..."

Naar verluidt zou de FIFA zelfs even hebben overwogen de meiden de jurken uit te laten trekken. Maar dat werd niet gedaan omdat "de officials vreesden dat zo'n actie nog veel meer publiciteit zou opleveren voor Bavaria".  Maar gratis publiciteit krijgt Bavaria nu ook al genoeg!

Cookie instellingen