Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Bavaria wint slepend conflict en mag Bavaria blijven heten

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Bavaria wint conflict en mag Bavaria blijven heten

23 december 2010 om 08:35

Bavaria mag zijn merk in Duitsland gewoon gebruiken. Beierse brouwers, die dat wilden verhinderen, hebben ongelijk gekregen.

Bavaria wint slepend conflict en mag Bavaria blijven heten
Bavaria logo
Bavaria logo

Lees ook

Gisteren was de uitspraak van het Hof van Justitie van de EU in het langdurig juridische conflict tussen bierbrouwer Bavaria en Beierse bierbrouwers. En deze uitspraak heeft goed uitgepakt voor Bavaria. Het Europese Hof te Luxemburg heeft bepaald dat de merkinschrijving die Bavaria al sinds 1995 in Duitsland heeft, voorrang heeft boven de latere in 2001 in Europa geregistreerde beschermde geografische aanduiding "Bayerisches Bier".

Het Europese Hof heeft bepaald dat op basis van Europese wetgeving niet de aanvraagdatum (1994) van de geografische aanduiding "Bayerisches Bier" bepalend is bij conflictsituaties, maar de publicatiedatum van de registratie (2001). Dit geldt voor de hele Europese Unie en betekent voor Bavaria een aanzienlijke verbetering van haar merkenpositie in de Europese Unie.
Door deze uitspraak heeft de hoogste Duitse rechterlijke instantie antwoord gekregen op zijn vraag hoe de betreffende Europese wetgeving toegepast dient te worden en kan Bavaria haar bier in Duitsland blijven verkopen. Bavaria is vanzelfsprekend zeer blij met de uitspraak van het Europese Hof die een einde maakt aan de jarenlange juridische strijd.

Cookie instellingen