Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Beerwulf brouwerij verkiezing | Nederlandse brouwerijen

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Beerwulf brouwerij verkiezing 2018

08 maart 2018 om 15:35

Nederland telt meer dan 500 brouwerijen. Dit voorjaar gaat Beerwulf op zoek naar ‘s lands populairste, meest bijzondere brouwerij. Brouwers kunnen zichzelf opgeven en liefhebbers kunnen een brouwerij nomineren. 

Beerwulf bierglas volschenken

Nederlandse brouwerijen

Alle Nederlandse brouwerijen kunnen deelnemen aan deze verkiezing van Beerwulf, zolang zij voldoen aan de volgende voorwaarden:

- Maximale productie voor brouwerij of merk is 200.000 hectoliter.

- De brouwerij moet van één bier minimaal 1.000 flessen kunnen leveren, omdat er van de 12 provinciewinnaars een Beerwulf Pack zal worden samengesteld.

Procedure brouwerij verkiezing

Beerwulf Brouwerij Verkiezing In iedere provincie kiest het publiek online uit de genomineerde en aangemelde brouwerijen zijn favoriet. Om provinciewinnaar te worden heeft een brouwerij tenminste 50 stemmen nodig. De twaalf provinciewinnaars gaan door naar de finaleronde.

Lees ook

Hierbij worden hun bieren geproefd door een vakjury. Het oordeel van de vakjury bepaalt voor 50% de einduitslag. Ook het publiek krijgt weer een stem, om die uit te brengen op hun favoriete brouwerij in de finaleronde.

Bij de stemming voor de finaleronde begint iedere finalist weer op nul stemmen. De publieksstemming bepaalt de andere 50% van de uiteindelijke uitslag. Om brouwerijen te helpen zoveel mogelijk stemmen te krijgen, stellen we gratis (online) promotiemateriaal ter beschikking, onder meer voor digitale nieuwsbrieven en social media.

12 provinciewinnaars

In het AD en het Parool verschijnt een grote advertentie waarin alle provinciewinnaars samen worden voorgesteld. Daarna zal er op de regionale nieuwssites lokaal aandacht komen voor jouw brouwerij in “Dit is de favoriete brouwerij van jouw provincie”.

Alle provinciewinnaars worden in een Beerwulf Pack opgenomen, ongeacht of ze nu al in het Beerwulf assortiment zitten. Het Pack zal dus bestaan uit 12 bieren, uit 12 verschillende provincies. 

Dé landelijke winnaar

Iedere verkiezing kent maar één winnaar. Welke brouwerij zich in 2018 de favoriete en meest bijzondere brouwerij van Nederland mag noemen, maken we bekend tijdens de Week van het Nederlandse Bier tussen 24 mei en 3 juni. De winnaar wordt paginagroot in het zonnetje gezet in alle regionale dagbladen van Nederland. Daarnaast is het bier van de winnende brouwerij een jaar lang te koop via Beerwulf.nl.