Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Belg drinkt minder pils, maar meer speciaal bier

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Belg drinkt minder pils, maar meer speciaal bier

27 juni 2011 om 11:59

De Belgische bierconsumptie is in 2010 opnieuw gedaald, maar de Belg heeft wel meer speciaal bier gedronken.

speciaal bier

Gemiddeld dronk de Belg in 2010 78 liter bier. Dat is 2,8 procent minder dan in 2009. Dat blijkt uit het jaarverslag van de unie van Belgische brouwers. Toch was het een "een prima jaar" voor de sector, zegt Theo Vervloet van de brouwersunie. "Zonder de zware sneeuwval van december was de consumptie ongetwijfeld stabiel gebleven. De eerste vijf maanden van 2011 zien er beter uit." In 2010 is in België 1,8 miljard liter bier gebrouwen en ongeveer 1 miljard van dit bier is naar het buitenland geëxporteerd.

Lees ook

In 2010 werd voornamelijk minder bier in horecagelegenheden dronken, namelijk 4,4% minder. In de winkels bleef de aankoop van bier nagenoeg gelijk. Wel is het opmerkelijk dat er wel meer speciaal bier verkocht is in 2010. Pils wordt steeds minder gedronken en inmiddels is een kwart van het verkochte bier in België een speciaal biertje. 

Nederlanders drinken gemiddeld ongeveer 72 liter bier per jaar. In België wordt dus per hoofd van de bevolking nog steeds meer bier gedronken dan hier in Nederland. Tijd voor actie! :)

Cookie instellingen