Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Belgen boos om Heineken in Brussel

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Belgen boos om Heineken in Brussel

08 augustus 2014 om 14:38

De Brusselse bierclub Malt&Mout is boos omdat er op een groot evenement in Brussel alleen Heineken bier (uit Nederland) verkrijgbaar is.

Belgen boos om heineken op brussel bad
Heineken Pilsener flesje
Heineken Logo

De Brusselse bierclub Malt&Mout vraagt dat de stad Brussel op haar evenementen Belgische bieren serveert. De vereniging is verontwaardigd, omdat er enkel Heineken te koop is op Brussel Bad. Blijkbaar heeft Brussel Bad een exclusieve sponsordeal met het Nederlandse bier, en mogen ze geen Belgische bieren verkopen. "Schande", vindt Martijn De Pot van Malt&Mout.

sippe mensen met heineken "Zo'n evenement is een uithangbord voor toeristen. Als je dan geen Belgische bieren kan aanbieden, is dat een gemiste kans", zegt De Pot op Radio 2. "België is het bierland bij uitstek, we hebben meer dan 1.000 biersoorten, er zijn alternatieven genoeg. En laat ons eerlijk zijn, Heineken en Desperados, dat is geen bier hé."

De brief op de website van Malt&Mout

Malt&Mout heeft een open brief op hun website (maltandmout.be) gezet, zie hieronder.

Lees ook

OPEN BRIEF AAN DE ORGANISATOREN VAN BRUSSEL BAD

Brussel Bad: een ideale combinatie van strand en stad. Voor de twaalfde keer op rij verovert Brussel Bad tijdens de zomer de haven van Brussel tot groot plezier van toeristen en Brusselaars. Maar met verbazing en verontwaardiging kregen we een Heineken geschonken toen we er een pintje bestelden.
Het bleek onmogelijk een Belgisch biertje te proeven. De gustibus et coloribus non est disputandum, over smakenen kleuren valt niet te twisten, maar het sponsorcontract verbiedt er waarschijnlijk Belgisch bier te schenken.

Met meer dan 1000 verschillende bieren staat België nochtans in de hele wereld bekend als HET bierland. Toeristen komen massaal ons land bezoeken voor het gouden gerstenat. Toch zijn we vaak niet chauvinistisch genoeg en zien we grotere evenementen, zoals Brussel Bad, zelfs geen Belgisch bier schenken. De Belgische Brouwers lanceerden nochtans enkele maanden geleden een campagne
naar de Belgen, onder de noemer “Fier op ons bier”, om hun trots en fierheid voor het Belgisch bier te tonen. 

De Brusselse bierconsumentenvereniging Malt&Mout roept de organisatoren van Brussel Bad en de stad Brussel hierbij op om niet alleen Belgisch bier te promoten op officiële recepties of grote evenementen, maar hierbij ook te investeren in de lokale trots. Brussel Bad is een knap toeristisch project. Laten we hopen dat we er volgend jaar Brussels bier mogen drinken.

Met vriendelijke groeten,
Malt&Mout – Brussels Beer Club

Cookie instellingen