Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Belgen drinken minder bier

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Belgen drinken minder bier

27 juni 2010 om 12:07

Het bierverbruik in België is in 2009 verder gedaald, maar aan een trager tempo dan het jaar ervoor. Dat staat in het jaarverslag van de Belgische Brouwersfederatie.

`BIER

De Belg dronk in 2009 gemiddeld 81 liter bier per jaar, 1,3 procent minder dan in 2008. Dat jaar was het verbruik met 3,8 procent gedaald. Tien jaar geleden lag het gemiddelde bierverbruik per jaar nog op 100 liter per Belg; twintig jaar geleden was dat zelfs 121 liter.

Lees ook

Net zoals in Nederland wordt er steeds meer bier thuis gedronken en minder in de horeca. De terugval in 2009 is te wijten aan het verbruik in de horeca (-3,6 procent). De verkoop van bier in de supermarkt nam met 1 procent toe. Het wordt ook tijd om www.goedkoopbier.be eens te lanceren, want uit diverse mailtjes van Belgen weten we dat ook de Belg wekelijks graag een betrouwbaar overzicht heeft van alle bier aanbiedingen

De bierverkoop van de Belgische brouwers hield redelijk stand dankzij de uitvoer en de goede reputatie van de Belgische bieren in het buitenland. De uitvoer nam in 2009 opnieuw toe, met 0,9 procent. Van de totale Belgische bierproductie wordt 56,7 procent uitgevoerd. De export komt voornamelijk terecht in Frankrijk en Nederland. De Verenigde Staten staken Duitsland voorbij op de derde plaats, vooral dankzij de versterkte positie van AB InBev op de Amerikaanse markt.

Cookie instellingen