Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Belgische bierexport in 10 jaar met 70% gegroeid

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Belgische bierexport met 70% gegroeid

13 juni 2013 om 13:32

Uit het jaarverslag van de Belgische Brouwers blijkt dat er iets meer dan 60 procent van al het gebrouwen Belgische bier vorig jaar naar het buitenland werd geëxporteerd. Dit is een groei van maar liefst 70 procent in tien jaar tijd!

Belgische bierexport met 70% gegroeid

Enorm groeipotentieel

De groei van Belgisch bier dat bestemd is voor het buitenland is de afgelopen tien jaar enorm toegenomen. En met 11.686.312 hectoliter deden de Belgische brouwers het nog 5,4 procent beter ten opzichte van 2011. ‘Dit duidt op het enorme groeipotentieel dat Belgisch bier in zich draagt’, vindt de voorzitter van de Belgische Brouwers, Theo Vervloet.

Lees ook

Biertaks Frankrijk vormt bedreiging

Buurland Frankrijk ontvangt een derde van de totale export. Hierdoor is het de grootste afnemer. Onlangs heeft de Franse overheid de zogenaamde biertaks ingevoerd, waardoor Belgische bieren tot 20 procent duurder worden. Dit kan een ernstige bedreiging vormen voor Belgische brouwers en de export naar Frankrijk. De Belgische Brouwers hebben daarom een klacht ingediend bij de Europese Commissie.

Andere landen

Dat Belgisch bier steeds populairder wordt, blijkt uit de stijgende export in 2012 naar Japan, Duitsland, Nederland, Italië en de Verenigde Staten. In het Verenigd Koninkrijk en Canada werd er in 2012 juist minder Belgisch bier gedronken.

Cookie instellingen