Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Beste bier-spijs combinaties vind je bij Rootz in Den Haag

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Beste bier-spijs combinaties vind je bij Rootz

20 mei 2014 om 17:35

Café restaurant Rootz is winnaar van de Bier aan Tafel Trofee 2014.

Volgens het Biergenootschap der Lage Landen heeft Café restaurant Rootz uit Den Haag de beste bier- spijscombinaties.

Bier glas van Cafe restaurant Rootz

Bier aan Tafel Trofee 2014

Café restaurant Rootz is winnaar van de Bier aan Tafel Trofee 2014. Het Biergenootschap der Lage Landen reikt deze onderscheiding jaarlijks uit aan het restaurant dat de beste bier- spijscombinaties presenteert. Roland Meerlo en Patrick van Aller van Rootz uit Den Haag ontvingen de Trofee uit handen van heraut Olav Blancquaert.

Rootz winnaar bier aan tafel trofee

Café restaurant Rootz

Rootz brengt een bierige beleving, waar sfeer, bediening, bierkaart en eten volledig met elkaar in overeenstemming zijn. De bier en spijs combinaties zijn altijd raak. De menukaart biedt bij ieder gerecht zelfs twee verschillende biersuggesties de een aanvullend, de ander contrasterend. Rootz is een eigentijds bedrijf dat klopt als een bus – om te eten en om te drinken.

Lees ook

Smaakbeleving

Steeds meer restaurants, brasseries en eetcafés ontdekken het drinken van bier bij de maaltijd. Niet alleen biedt bier een rijke variëteit aan smaken, die in andere dranken niet terug te vinden zijn, ook het koolzuur in bier verhoogt de smaakbeleving. Dat bier in verhouding met wijn minder alcohol bevat, is een bijkomend voordeel. Tijdens de uitreiking, die plaatsvond tijdens de Nationale Bierlunch bij restaurant Stork in Amsterdam konden de gasten genieten van een drie gangen vis menu met bijpassende Nederlandse bieren. De bier spijs combinaties werden toegelicht door oud winnaar Peer van Gurp.

Biergenootschap der Lage Landen

Logo biergenootschap der lage landen “Een van de doelstellingen van het Biergenootschap der Lage Landen is het promoten van bier als begeleidende drank bij de maaltijd”, geeft organisator Jan Laurijssen aan. “Daartoe is voor de zesde maal een wedstrijd om de Bier aan Tafel Trofee georganiseerd, waaraan een zestiental horecabedrijven heeft deelgenomen.”

Bier- spijscombinaties finalisten

Na een halve finale bij HANOS in Eindhoven heeft de jury, onder leiding van Henri Reuchlin van het Bierburo, een zestal finalisten bezocht. Dit zijn naast Rootz, Restaurant Dwars uit Amsterdam, Jopenkerk uit Haarlem, De Dorpsherberg uit Ospel, Degust uit Hoogeveen en Eetcafé Den Hoek uit Zundert. “We merken dat de kwaliteit van de bieradviezen ieder jaar toeneemt.”, aldus Reuchlin. “Gasten durven ook vaker een bijpassend bier aan tafel te bestellen omdat ze ontdekken dat het gewoon lekker is.

Eerdere Awards werden gewonnen door Belgisch Biercafé Olivier in Utrecht, Dégust in Hoogeveen, Streekrestaurant De Hofkaemer in Bergeijk, Proeverij Caruso in Roosendaal en Restaurant Lieve in Amsterdam.

Cookie instellingen