Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Beste biertapper van Nederland: Frank Bruin

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Beste biertapper van Nederland: Frank Bruin

12 januari 2018 om 10:59

Frank Bruin van De Noot Horeca uit Wijk aan Zee tapte het beste biertje tijdens het NK Biertappen op de Horecava. Hij won de felbegeerde titel en is Nederlands Kampioen Biertappen 2018.

NK Biertappen 2018: Winnaar Frank Bruin
Logo Heineken brouwerij
Grolsch Premium Pilsener

Bier tappen is een vak

Dat een goed biertje tappen echt een vak is bleek gisteren maar weer tijdens de finale van het Nederlands Kampioenschap Biertappen op Horecava 2018. Van de 1400 barmannen en barvrouwen die de afgelopen maanden meededen aan de regionale voorrondes, stonden er vandaag 59 deelnemers in de finale. 

Frank Bruin bracht het er het allerbeste van af: “De finale was zo spannend. Allemaal goede tappers die met passie, het zweet op het voorhoofd en vol concentratie aan het tappen waren. Ik natuurlijk ook! Maar ik voelde dat het nog beter ging dan vorig jaar, toen ik derde werd. Echt geweldig dat ik nu Nederlands Kampioen ben. Ik kan het nog bijna niet geloven!”

Hoog niveau en opperste concentratie

Het niveau van de finalisten op Horecava 2018 in Amsterdam was heel hoog. De vakjury, bestaande uit oud Nederlandse Kampioenen, beoordeelde onder leiding van Gerrit Verweij het ambacht en vakmanschap van voorbereiden, tappen, presenteren en serveren van getapte biertjes en speciaalbieren. 

Finale NK Biertappen

Tapwedstrijden logoDe afgelopen maanden vonden 5 regionale biertapwedstrijden en een groot aantal lokale voorrondes plaats; 59 van de winnaars plaatsten zich voor de landelijke finale die vandaag plaatsvond op de vakbeurs Horecava.

De opdracht aan de finalisten was: tap twee fluitjes, twee vaasjes en presenteren twee speciaalbieren aan de vakjury door deze uit het flesje uit te schenken.

Op basis van de punten die de vakjury aan de finalisten toekende, stonden er uiteindelijke 10 barmannen en barvrouwen in de finale. Frank Bruin van De Noot Horeca uit Wijk aan Zee was absoluut de beste en is terecht Nederlands Kampioen Biertappen 2018.

Lees ook

Top 3 NK Biertappen

1.   Frank Bruin - De Noot Horeca in 08:28 met 176 punten 
2.   Erwin Stokmans - Beachclub Lemmer in 07:27 met 173 punten
3.   Camiel Absil - Il Bacaro in 07:32 met 169 punten

Erwin Storm, voorzitter van de Stichting Tapwedstrijden.nl: “In de Nederlandse horeca wordt het beste biertje getapt. Want het gaat niet alleen om het biertje zelf, maar ook om passie voor het vak, om het serveren en vooral om het contact met de gast. Ik heb tijdens de finale gezien hoeveel vakmannen en –vrouwen er in onze branche zijn. En hoe serieus zij het tappen van een goed biertje nemen. Ik ben vandaag extra trots op de horeca.”

Passie en vakmanschap

Het Nederlands Kampioenschap Biertappen wordt door de Stichting Tapwedstrijden.nl georganiseerd om horecaprofessionals bekend en enthousiast te maken met het juist tappen en schenken van bier. Sinds de oprichting van de Stichting Tapwedstrijden.nl in 2010 hebben al 350 tapwedstrijden plaatsgevonden en zijn er na dit NK Biertappen al acht Nederlands Kampioenen gekroond.

Samenwerking in 2018

De stichting Tapwedstrijden.nl organiseert de finale van het Nederlands Kampioenschap Biertappen in samenwerking met de vier grote Nederlandse brouwers, Koninklijke Horeca Nederland, de Tapwacht en Horecava. Informatie over de tapwedstrijden, zoals de wedstrijdregels, wedstrijdprotocol en de specifieke onderdelen waarop de vakjury de finalisten heeft beoordeeld: www.tapwedstrijden.nl.

Partners tijdens het NK Biertappen