Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Beste Black IPA ter wereld komt uit Eindhoven | WBA 2021

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Beste Black IPA ter wereld komt uit Eindhoven

14 september 2021 om 08:25

Zwarte Bliksem, de Black India Pale Ale van Brouwerij 100 Watt uit Eindhoven, is tijdens de World Beer Awards 2021 uitgeroepen tot beste Black IPA ter wereld.

Zwarte Bliksem World Best Black IPA
100 watt zwarte bliksem
100 watt zwarte bliksem

Beste Black IPA ter wereld

Zwarte Bliksem is beste Black IPA ter wereld Tijdens de World Beer Awards 2021 is een Nederlands bier verkozen tot beste bier ter wereld binnen zijn stijl. De Black IPA Zwarte Bliksem van 100 Watt uit Eindhoven is verkozen tot beste Black IPA van de wereld. De World Beer Awards is een van de meest toonaangevende biercompetities ter wereld. Een internationale en zeer gerespecteerde jury heeft de bieren uit ieder land blind geproefd en beoordeeld. 

100 Watt Zwarte Bliksem

De Zwarte Bliksem, ook wel 'Cascadian Dark Ale' genoemd, is een stevig gehopte, donkere IPA met een subtiel geroosterd moutprofiel. De Black IPA won in 2020 een gouden medaille tijdens de Dutch Beer Challenge.

Lees ook

Een volvette hoppige IPA met een licht gebrande roostsmaak in het pallet, maar wel de donkere kleur van een Stout. Mooi in zijn fruitigheid en bitterheid. Centennial, Cascade en Amarillo hop in dit bier, zijn zeker niet te zuinig gebruikt! De bitterheid van de hop gaat mooi samen met de bitterheid van de mouten. Smaken van koffie en toffee zijn ook te herkennen.

Combineer deze winnaar met een heerlijke verse oester of trek de Zwarte bliksem open tijdens een zomers BBQ. Of proost samen met je vrienden met de beste Black IPA ter wereld, cheers!

Cookie instellingen