Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Beste speciaalbiertje komt uit Berghem

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Beste speciaalbiertje komt uit Berghem

29 juni 2015 om 16:45

Dagblad Metro heeft Beerskey, een bier van Muifelbrouwerij Berghem, geselecteerd als een van de acht beste speciaalbieren van Nederland.

Eigenaar Martin Ostendorf is maar wat trots op deze vermelding. Met 11% alcohol en een brouwsel van geturfde whisky mout is het een complex, zwaarder brouwsel.

Beste speciaalbiertje komt uit Berghem
Muifelbrouwerij
Brouwerij Muiffel

Beerskey

De naam Beerskey, laat zich gemakkelijk verklaren. Bier en whisky: Beerskey. Een geldprijs of ander vervolg zit er volgens de Berghemnaar niet in, blijkt aan zijn eervolle vermelding in Metro. “Het was geen wedstrijd of iets dergelijks. Ik heb me nergens voor in kunnen schrijven. Dit keer zijn er vooral kleine, ambachtelijke brouwerijen geselecteerd en dat bevalt me. Vaak zijn het toch de grote jongens uit de Randstand die in dit soort bladen staan. Wat dat betreft is het wereldje ook weer heel klein. Maar je weet het natuurlijk nooit. Er staan heel wat liters op voorraad, mocht dé grote bestelling ineens binnenrollen.”

Speciaalbier is trending. Waren er in 2013 nog 165 brouwerijen in Nederland, dit jaar zijn het er al 312. Leveringen lopen vooral via de groothandel, supermarkten en ook regionaal. Een winkel waar zijn bier verkocht wordt, daar begint Ostendorf voorlopig niet aan. “Daar moet je een mens voor zijn. En ik ben dat duidelijk niet. Laat mij maar lekker experimenteren en brouwen: dáár ligt mijn passie.” 

Lees ook

Smaak & beschrijving

Beerskey combineert een bier smaak met een whisky smaak. Het bier is gebrouwen met geturfde whisky mout. Het is een zwaar stevig bier, waarin je duidelijk de rokerigheid van de mout proeft. 

Beerksey is het eerste extreme bier van de Muifelbrouwerij.