Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Muifelbrouwerij

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Muifelbrouwerij

Muifelbrouwerij is een bierbrouwerij uit Oss (Nederland) die is opgericht in 2006. Deze brouwerij heeft 22 bieren in het assortiment.

Brouwerij Muiffel
1865 Breesaap Tripel
Muifel Lentebock etiket

Gegevens brouwerij

Voorzieningen brouwerij

 • Ketels te huur

 • Proeflokaal

 • Restaurant

 • Rondleiding

 • Winkel

Biermerken van Muifelbrouwerij

Muifelbrouwerij heeft 22 bieren in het assortiment. Ontbreekt er een bier van deze brouwerij?

Voeg nu een bier toe van Muifelbrouwerij!
 • Zuster Agatha - Quadrupel - 10%

  De smaakaanzet van Zuster Agatha is vol en robuust. De afdronk is verrassend droog voor zo'n zwaar bier en nodigt uit tot een volgende slok. Het bier kent een milde bitterheid, zowel in de basissmaak als in de nasmaak. Drink het bier niet te snel, anders doet het hoge alcohol gehalte je de das om.

 • Muifel Oops we did it: a can - India Pale Ale - 7%

  Oops we did it: a can is een dubbel gehopte (DDH) NEIPA van de Muifelbrouwerij. Het bier kent hoppige fruitsmaken, hele lage bitters en is fluweelzacht in de moutsmaken. 

 • D'n Ossekop - Blond - 7,5%

  Het bier D'n Ossekop heeft een nobele licht-bittere smaak en een mout-zoetige afdronk. 

 • Zuster Agatha Houtgerijpt - Quadrupel - 11,5%

  Zuster Agatha Houtgerijpt is vol van smaak en is relatief droog in de afdronk. De stevig aangezette houtsmaken passen erg goed bij de rijke Quadrupel Zuster Agatha.

 • Beerskey - Whiskey - 11%

  Beerskey combineert een bier smaak met een whisky smaak. Het bier is gebrouwen met geturfde whisky mout. Het is een zwaar stevig bier, waarin je duidelijk de rokerigheid van de mout proeft.

 • Broeder Everardus - Tripel - 9%

  Broeder Everardus heeft een kruidige smaak. Het bier is gebrouwen door de Muifelbrouwerij uit Oss. Het is een fluweelzachte toegankelijke Tripel. Voor het bier zijn de beste Trappisten gisten gebruikt.

 • 1851 Bik & Arnold Dubbel - Dubbel - 8,5%

  1851 Bik & Arnold Dubbel is een krachtig donker bier waarin een subtiele kruidigheid strijd levert met een bombardement aan smaken uit de speciale gekarameliseerde moutsoorten. In vergelijking met andere dubbels is dit bier niet overdreven zoet van smaak vanwege het wat hogere alcoholpercentage van 8,5%. Het bier is verrassend goed doordrinkbaar.

 • Muifel BockSki - Bock - 10,6%

  BockSki is een uniek whisky bockbier waarbij net als de Muifel Beerskey gebruik is gemaakt van turf-gerookte (peated) whiskymout tijdens het brouwproces. De subtiele turfrook smaak geeft een heerlijke whiskybeleving.

Achtergrond informatie

De Muifelbrouwerij is een brouwerij uit Oss van brouwmeester Martin Ostendorf. De brouwerij is opgericht in 2006 en heeft ruim 10 jaar als huurbrouwerij zijn bieren geproduceerd. Begin 2018 hadden ze een succesvolle crowdfunding en gaan ze een eigen productiebrouwerij realiseren. 

Historie

De Muifelbrouwerij was gevestigd in het kerkdorp Berghem. De naam van de brouwerij is een samenvoeging van Megense Duivel. De voormalige woonplaats van Martin (Megen) en het eerste bier dat hij brouwde gebaseerd op Duvel.

HERMS-installatie

Martin Ostendorf is hobbybrouwer sinds 2002. Er werd begonnen met wat potten en pannen op het fornuis. In 2005 nam hij een HERMS-installatie (Heat Exchanged Recirculating Mash System) in gebruik waarvoor de garage speciaal wordt ingericht. Door de toegenome vraag van familie en vrienden kwan hij op het idee om profecioneel te gaan. De definitieve aanleiding hiervoor was een telefonisch onderhoud in het voorjaar van 2006. Deze allereerste klant wilde ongeveer 65 flesjes bestellen als eindejaarsgeschenk. Dit werden uiteindelijk 1,5 liter flessen. Het bleek toen niet praktisch om de gewenste hoeveelheid thuis te brouwen vandaar dat hij zich in augustus 2006 liet inschrijven bij de Kamer van Koophandel. De proefbatch werd al in juli 2006 gebrouwen en het uiteindelijke brouwsel - in een hoeveelheid van 500 liter - in november 2006. Als gist werd hiervoor een vloeibare gist van Wyeast (Belgian Abbey II) gebruikt. Medio december 2006 werd 110 liter bier afgeleverd aan de eerste klant. Dit bier, feitelijk een etiketbier, droeg de naam Ferme Jongu, genoemd naar de klant.

Proefbrouwerij in Berghem, grote hoeveelheden uit Oss

Nieuwe recepten worden ontwikkeld in zijn proefbrouwerij in Berghem waar een kleine installatie staat waarmee ongeveer 25 liter bier kan worden gebrouwen. Deze proefbieren worden niet verkocht maar vinden hun weg naar familie, vrienden en kennissen. Wanneer een recept door de brouwmeester geschikt wordt bevonden en er ook een goede kans bestaat dat het bier ook daadwerkelijk verkocht kan gaan worden wordt dit recept in een grotere hoeveelheid gebrouwen eerst met behulp van de brouwfacililiteiten van de Maasland Brouwerij in Oss. Hier konden toen deze nog actief was tot 2010 hoeveelheden gebrouwen worden van 300, 500, 1000 en 2000 liter. Sinds 2013 maken we gebruik van de brouwketels van twee brouwerij: Sint Servattumus in Schijndel en De Proefbrouwerij in Lochristi. Met veel zorg worden daar de Muifelbieren gebrouwen, afgevuld, hervergist op fles en verpakt. Voor de gisting wordt een eigen gist gebruikt.

Verhuizing november 2016

Martin Ostendorf is met zijn Muifelbrouwerij verhuisd naar industrieterrein Danenhoef in Oss. Daar wil hij meerdere ambities waarmaken: groeien van honderd- naar vijfhonderdduizend liter speciaalbier, ‘Stadsbrouwer van Oss’ worden en op die nieuwe plek eind 2017 zijn gerstenat brouwen. De verhuizing vindt plaats net na de winst van het beste bockbier van Nederland 2016. Deze won de muifelbrouwerij met het bier 'D'n Ossebock'.

Lees ook

Muifelbrouwerij in het nieuws