Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Muifelbrouwerij

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Muifelbrouwerij

Muifelbrouwerij is een bierbrouwerij uit Oss (Nederland) die is opgericht in 2006. Deze brouwerij heeft 17 bieren in het assortiment.

Brouwerij Muiffel
Muifel Bockski flesjes
Muifelbrouwerij

Gegevens brouwerij

Voorzieningen brouwerij

 • Ketels te huur

 • Proeflokaal

 • Restaurant

 • Rondleiding

 • Winkel

Biermerken van Muifelbrouwerij


Voeg nu een bier toe van Muifelbrouwerij!
 • 1357 Dubbel - Dubbel - 8%

  1357 Dubbel heeft een soepele mout smaak met hinten van koriander en karamel.

 • 1851 Bik & Arnold Dubbel - Dubbel - 8,5%

  1851 Bik & Arnold Dubbel is een krachtig donker bier waarin een subtiele kruidigheid strijd levert met een bombardement aan smaken uit de speciale gekarameliseerde moutsoorten. In vergelijking met andere dubbels is dit bier niet overdreven zoet van smaak vanwege het wat hogere alcoholpercentage van 8,5%. Het bier is verrassend goed doordrinkbaar.

 • 1865 Breesaap Tripel - Tripel - 9%

  1865 Breesaap Tripel is een niet gefiltreerd en niet gepasteuriseerd bier. Het bier kent een breed pallet aan smaken. Het bier is vol, robuust, fruitig en zacht met een lange prettige en hoppige afdronk. Elke fles bevat een depot van gist die zorgt voor een verdere smaakevolutie.

 • Beerskey - Whiskey - 11%

  Beerskey combineert een bier smaak met een whisky smaak. Het bier is gebrouwen met geturfde whisky mout. Het is een zwaar stevig bier, waarin je duidelijk de rokerigheid van de mout proeft.

 • Broeder Everardus - Tripel - 9%

  Broeder Everardus heeft een kruidige smaak. Het bier is gebrouwen door de Muifelbrouwerij uit Berghem. Het bier is een fluweelzachte toegankelijke Tripel. Voor het bier zijn de beste Trappisten gisten gebruikt.

 • D'n Ossebock - Herfstbok - 7%

  D'n Ossebock is ondanks de vele gecarameliseerde gerstemouten absoluut geen zoet bier. Dit bockbier van de Muifelbrouwerij drink je makkelijk en soepel weg, vanwege het kleine bittertje in de afdronk.

 • D\'n Ossekop - Blond - 7,5%

  Het bier D'n Ossekop heeft een nobele licht-bittere smaak en een mout-zoetige afdronk. 

 • Graaf Dicbier - Blond - 6%

  Graaf Dicbier is een fris en bitter bier. Het heeft een lekkere bitteren smaak wat blijft hangen. Het is een biertje wat je goed kunt doordrinken.

Toon meer merken

Toon minder merken

Achtergrond informatie

De Muifelbrouwerij is een brouwerij uit Oss van brouwmeester Martin Ostendorf. De brouwerij is opgericht in 2006 en heeft ruim 10 jaar als huurbrouwerij zijn bieren geproduceerd. Begin 2018 hadden ze een succesvolle crowdfunding en gaan ze een eigen productiebrouwerij realiseren. 

Historie

De Muifelbrouwerij was gevestigd in het kerkdorp Berghem. De naam van de brouwerij is een samenvoeging van Megense Duivel. De voormalige woonplaats van Martin (Megen) en het eerste bier dat hij brouwde gebaseerd op Duvel.

HERMS-installatie

Martin Ostendorf is hobbybrouwer sinds 2002. Er werd begonnen met wat potten en pannen op het fornuis. In 2005 nam hij een HERMS-installatie (Heat Exchanged Recirculating Mash System) in gebruik waarvoor de garage speciaal wordt ingericht. Door de toegenome vraag van familie en vrienden kwan hij op het idee om profecioneel te gaan. De definitieve aanleiding hiervoor was een telefonisch onderhoud in het voorjaar van 2006. Deze allereerste klant wilde ongeveer 65 flesjes bestellen als eindejaarsgeschenk. Dit werden uiteindelijk 1,5 liter flessen. Het bleek toen niet praktisch om de gewenste hoeveelheid thuis te brouwen vandaar dat hij zich in augustus 2006 liet inschrijven bij de Kamer van Koophandel. De proefbatch werd al in juli 2006 gebrouwen en het uiteindelijke brouwsel - in een hoeveelheid van 500 liter - in november 2006. Als gist werd hiervoor een vloeibare gist van Wyeast (Belgian Abbey II) gebruikt. Medio december 2006 werd 110 liter bier afgeleverd aan de eerste klant. Dit bier, feitelijk een etiketbier, droeg de naam Ferme Jongu, genoemd naar de klant.

Proefbrouwerij in Berghem, grote hoeveelheden uit Oss

Nieuwe recepten worden ontwikkeld in zijn proefbrouwerij in Berghem waar een kleine installatie staat waarmee ongeveer 25 liter bier kan worden gebrouwen. Deze proefbieren worden niet verkocht maar vinden hun weg naar familie, vrienden en kennissen. Wanneer een recept door de brouwmeester geschikt wordt bevonden en er ook een goede kans bestaat dat het bier ook daadwerkelijk verkocht kan gaan worden wordt dit recept in een grotere hoeveelheid gebrouwen eerst met behulp van de brouwfacililiteiten van de Maasland Brouwerij in Oss. Hier konden toen deze nog actief was tot 2010 hoeveelheden gebrouwen worden van 300, 500, 1000 en 2000 liter. Sinds 2013 maken we gebruik van de brouwketels van twee brouwerij: Sint Servattumus in Schijndel en De Proefbrouwerij in Lochristi. Met veel zorg worden daar de Muifelbieren gebrouwen, afgevuld, hervergist op fles en verpakt. Voor de gisting wordt een eigen gist gebruikt.

Verhuizing november 2016

Martin Ostendorf is met zijn Muifelbrouwerij verhuisd naar industrieterrein Danenhoef in Oss. Daar wil hij meerdere ambities waarmaken: groeien van honderd- naar vijfhonderdduizend liter speciaalbier, ‘Stadsbrouwer van Oss’ worden en op die nieuwe plek eind 2017 zijn gerstenat brouwen. De verhuizing vindt plaats net na de winst van het beste bockbier van Nederland 2016. Deze won de muifelbrouwerij met het bier 'D'n Ossebock'.

Lees ook

Muifelbrouwerij in het nieuws