Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Bier blijft langer vers door nieuwe brouw techniek

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Bier blijft langer vers door nieuwe brouw techniek

14 april 2010 om 13:59

Een hoogleraar brouwtechnologie van de hogeschool Sint Lieven in het Belgische Gent denkt dat met een nieuwe brouwmethode bier langer vers en lekker blijft.

Bier blijft langer vers door nieuwe brouw techniek

Normaal bier, pils, is ongeveer een jaar houdbaar, maar bij vele bieren wordt de smaak toch anders, aldus de hoogleraar Guido Aerts van de hogeschool Sint Lieven in het Belgische Gent. Hij heeft een nieuwe brouwmethode ontwikkeld waardoor de kwaliteit van bier langer goed blijft.

Lees ook

Guido Aerts: "Het komt erop neer dat wij tijdens het brouwproces op een andere manier met de temperaturen spelen. Ook kunnen we het brouwproces flink verkorten." Een jaar zonder kwaliteitsverlies is nu haalbaar maar de Gentse hoogleraar verwacht dat de houdbaarheid zelfs naar twee jaar kan. En dat is hard nodig, stelt Aerts. "Gewoon pils verliest steeds meer terrein aan andere dranken. Kwalitatief beter en langer houdbaar bier is nodig om daar verandering in te brengen. Het zal alleen even tijd kosten de brouwers te overtuigen."

Het bier bij het GoedkoopBier-team blijft altijd wel van goede kwaliteit, want langer dan een week staat het meeste bier echt niet in de koelkast  . Maar voor de minder regelmatige drinkers, of voor niet-bier-drinkers die voor gasten altijd wel een lekker biertje in huis willen hebben, is dit natuurlijk een goede zaak!

Cookie instellingen