Bier drinken

Bier drinken met vrienden voor je gezondheid!

Mannen moeten 2x per week bier drinken met vrienden om gezond te blijven. Dat is een aanbeveling van een professor ontwikkelingspsychologie.

04 januari 2017 om 10:09


Sociale activiteit

Esquire meldt een onderzoek van Robin Dunbar, professor ontwikkelingspsychologie aan de Universiteit van Oxford.

De studie laat zien dat mannen die hun vrienden tijdens een sociaal gebeuren twee keer per week of meer zien, gezonder zijn, minder kans op depressie hebben en zelfs sneller van ziektes genezen dan mannen die alleen thuis zitten, aldus de „University Herald".

De gezondheidsvoordelen ontstaan door de sterke band die ontstaat als mannen samen zijn. De Medical Daily zegt dat deze banden het geluksgevoel vergroten, je zelfvertrouwen doen verhogen en stress doen verminderen. Alle drie deze punten zijn factoren die meespelen in je mentale en fysieke gezondheid.

Bier drinken?

Proosten met bier

Je hoeft de banden niet te versterken door bier te drinken, maar dat is natuurlijk wel het leukste. Volgens Dunbar kunnen de banden gevormd worden door sport of uiteten gaan met vrienden, zolang het maar twee keer per week is en de groep niet groter is dan vijf mannen. Facetimen of online gamen werken niet, want je moet fysiek met elkaar afspreken.

Overigens zijn er wel een aantal dingen die wel verbeteren door op zijn tijd bier te drinken! Zo heeft bier een goede invloed op een aantal organen, zou het kunnen beschermen voor de ziekte van Alzheimer en voor hart-en vaatziekten.

Wat je wel moet weten over dit onderzoek is het feit dat het onderzoek in dit specifieke geval werd gefinancierd door de Guinness Brewery. Maar zelfs als het niet werkt is het drinken van een biertje met vrienden geen straf toch?

Reactie plaatsen

Reacties worden eerst gekeurd voordat ze zichtbaar zijn.

Reclame van Molson Canadian

Bierkoelkast opent bij volkslied
Ter ere van Canada Day had Molson Canadian op verschillende plaatsen in het land een koelkast met bier geplaatst, maar die kreeg je niet zomaar open...

Meer reclames van Molson Canadian

Laatste reacties