Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Bier helpt tegen hart- en vaatziekten

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Bier helpt tegen hart- en vaatziekten

02 juni 2016 om 15:13

Er zijn al verschillende onderzoeken geweest over de invloed van bier op de gezondheid.

Hier werd onderzocht wat de invloed van alcohol is op hart- en vaatziekten.

Beer is my medicine

Bier en hart- en vaatziekten

Het blijft onderwerp van discussie: is alcohol nu wel of niet goed voor het hart? Deense onderzoekers concluderen nu dat een paar glazen wijn of bier wel degelijk beschermen tegen hartziekten.

In een eerder artikel werd al beschreven dat bier het risico op hart- en vaatziekten kan verlagen. Uit dit onderzoek concluderen wetenschappers dat een paar biertjes per dag kunnen beschermen tegen hart- en vaatziekten.

Effect van bier op hart- en vaatziekten

Bier infuus

De deskundigen onderzochten 22.000 vrouwen van boven de vijftig en kwamen erachter dat de kans op hartziekten met twintig procent afnam bij de vrouwen die gedurende vijf jaar niet één, maar twee of drie glazen per dag dronken.

Lees ook

Deskundigen denken dat alcohol de hoeveelheid goed cholesterol verhoogt, waardoor de kans op hartziekten kleiner wordt. 

Wat de Deense wetenschappers helaas ook ontdekten is dat de kans op borstkanker met dertig procent toenam bij verhoogde alcoholconsumptie. De invloed van bier op het menselijk lichaam is gelukkig niet alleen maar negatief, in tegendeel zelfs!

Verschillende onderzoeken

Een andere studie die deze week verscheen van het Mediterraan Neurologisch Instituut komt tot gelijkaardige conclusies. De onderzoekers vergeleken 150 bestaande studies en stelden dat twee drankjes per dag de kans op hartziekten aanzienlijk verkleinde. 

“Tenzij mensen een verhoogd risico hebben op alcohol gerelateerde kankers of verslavingsgevoelig zijn is er geen reden om gezonde volwassenen af te raden om met mate te drinken,” aldus de wetenschappers.

Cookie instellingen