Boeken van Arvid Bergström

Bier en aardappel! Bier en Kaas!

Na Bier en Oliebollen komt Arvid Bergström dit voorjaar met maar liefst drie nieuwe boeken; Bier en Aardappel; Bier en Kaas, en met Bier en Chocolade.

17 mei 2018 om 10:45


Biersommelier Arvid Bergström

Na zijn debuut "Proef Bier" schreef Arvid een tweede boek met de titel "Bier aan Tafel". "Bier aan Tafel" kwam in juni 2017 uit, dus nog geen jaar geleden. In november 2017 volgde het eerste deel van de Bier en spijs-encyclopedie, Bier en Oliebollen. En nu zijn er dus drie nieuwe titels in deze reeks. Deze reeks met kleinere boeken zijn allemaal op één onderwerp toegespitst, uiteraard naast zijn favoriete bier.

Bier en Aardappel

Bier en Aardappel schreef, testte en bedacht Arvid samen met chefkok Marko Teseling. In het boek staan naast biercombinaties met patat frites en aardappelchips ook heerlijke combinaties met aardappelsoep, met stamppotten en vetarme taarten op basis van kruimige aardappelpuree!

Bier en aardappel

Het boek laat de veelzijdigheid zien van de aardappel. Ook geeft het boek informatie over welke soorten aardappelen er zijn. Arvid legt hierbij telkens uit waarom de bieren goed bij de gerechten passen.

Bier en Kaas

Bier en kaasBier en Kaas ontwikkelde Arvid samen met kaasspecialiste Annelies van den Ende met wie hij
samenwerkte voor vele proeverijen, colleges en masterclasses. Dit leverde een schat aan bier-en-kaas-combinaties op.

Het is een boek voor kaasliefhebbers, want het mooie aan dit boek is dat vele combinaties niet één bier met één kaas zijn, maar vaak één bier met twee of drie kazen. Of meer, er is zelfs een combinatie bij met vier bieren en vijf kazen. Bij al die kazen staat beschreven wat de beste of lekkerste combinaties zijn. Uiteindelijk zijn het meer dan 85 verschillende combinaties.

Arvid’s tip voor de kerst: als je één gang van het diner mag voorbereiden, kies dan voor de gang met kaas. De kaas haal in de kaasspeciaalzaak en de bieren laat je thuis bezorgen. Het enige wat je nog nodig hebt zijn een kaasplank en een setje met kaasmessen. Geheid dat je de showt steelt!

De boekjes komen eind mei 2018 uit en kosten € 13,89. Ze zijn te bestellen via
https://proefbier.nl/#themas en zullen ook via de reguliere boekenwinkels en in vele kaaswinkels, bierwinkels en slijterijen te vinden zijn. Het boek 'Bier en Chocolade' volgt over een aantal weken. 

Reactie plaatsen

Reacties worden eerst gekeurd voordat ze zichtbaar zijn.

Reclame van Brand Pilsener

Meer hop, meer smaak
Deze leuke Brand commercial geeft aan waarom Brand bier gedronken zou moeten worden.

Meer reclames van Brand Pilsener

Laatste reacties