Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Bier geneest de zieken

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Bier geneest de zieken

21 november 2012 om 10:21

De meeste mensen zijn niet vies van een lekker pilsje op z'n tijd. Maar alcohol blijkt nu zelfs een levensreddende werking te hebben!

Bier geneest de zieken

Onderzoekers van de universiteit van Illinois hebben 14 jaar lang onderzoek gedaan naar het verband tussen de hoogte van het alcoholpercentage in het bloed van de patient en de overlevingskans. En wat blijkt... Mensen met een aardige slok op hebben tot 50% meer kans om een ongeluk te overleven.

Lees ook

Het onderzoek

Lee Friedman, epidemioloog en onderzoeker, analyseerde de gegevens van ruim 190.000 patiënten die op de eerste hulp werden binnengebracht tussen 1995 en 2009. Alle patiënten werden bij binnenkomst getest op het alcoholpromillage in hun bloed. De promillages varieerden van 0 tot 0,5 promille.

Het resultaat

Bij patiënten met een hogere alcohol concentratie in het bloed nam het sterfte aantal in het ziekenhuis af met bijna 50%. Friedman concludeerde "Hoe meer alcohol in je systeem, des te groter de beschermende werking." Maar Friedman verantwoordt de uitkomst. "Deze studie is niet bedoeld om mensen aan te moedigen om meer te drinken." aldus de onderzoeker. "Op welke manier je ook bedwelmd bent, het risico om gewond te raken is dan altijd groter." Helaas heeft een hoog alcoholpromillage geen effect bij patiënten met brandwonden.

Zie www.insurancejournal.com voor meer informatie.

Cookie instellingen