Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Bier in Egypte in één dag 200% duurder

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Bier in Egypte in één dag 200% duurder

09 juli 2014 om 10:03

De Egyptische regering heeft op 6 juli de accijnzen op bier met 200 procent verhoogd.

Dan vallen die accijns verhogingen in Nederland nog wel mee...

Egypte en bier

De accijnsverhoging op alcohol en tabak past in een serie van recente prijsverhogingen om het Egyptisch begrotingstekort te dichten. Dat is, mede door de onrust in het land, gestegen tot 12 procent. Eerder werd de subsidie op brandstof gedeeltelijk opgeheven, een maatregel waar vorige regeringen zich niet aan waagden.

Lees ook

Bier 200% duurder

Het decreet van de regering voorziet in de verdubbeling van een reeds doorgevoerde verhoging van de accijns op bier waardoor de totale verhoging uitkomt op 200 procent. Sigaretten worden – afhankelijk van het merk - zo’n 20 tot 30 cent duurder. De belasting op wijn gaat nu met 150 procent omhoog.

Egypte nu mijden vanwege het dure bier? Nee, dat hoeft zeker niet. Bier blijft er voor Westere toeristen nog steeds erg goedkoop. De prijs van een halve liter ligt zo rond de €1,30. De prijzen van bier verschillen enorm per regio in Egypte. In de toeristische badplaatsen als Sharm El Sheikh ligt de prijs een stuk hoger dan in de binnenlanden. En ook in Cairo is het bier relatief duur, of je moet de juiste plekken weten.

Cookie instellingen